Všichni vědí, že Alex je „Nenastupinátor“, náš příběh ale musíme uzavřít v kleci, říká šampion IAF Orlov

Všichni vědí, že Alex je „Nenastupinátor“, náš příběh ale musíme uzavřít v kleci, říká šampion IAF Orlov Jevgenij Orlov a Alex Cverna | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Měla to být velkolepá bitva, která se připravovala více než půl roku. Nakonec ale šampion IAF v těžké váze Jevgenij Orlov nebude hájit svůj pás proti Alexi Cvernovi. V kleci jej v netitulové bitvě prověří v sobotu 11. listopadu v UNYP Arena Nizozemec Arya Sheikh Hosseini.

Duel Orlov vs. Cverna už nevyšel podruhé, rivalové se měli utkat už v roce 2019. Tehdy se starší z dvojice zranil, tentokrát jej nepustili do očekávané bitvy smluvní záležitosti týkající se jeho boxerského zápasu naplánovaného na 2. prosince. A přestože Cverna učinil to, co sám Orlov opakovaně předpovídal, ukrajinský obr stále věří, že se jednu v kleci oba potkají. 

Nejdříve si ale musí poradit s nizozemským bijcem. 35letý Hosseini sice nemá na první pohled nejpůsobivější rekord, ale… Je aktuálně na zápasové vlně, vždyť v Praze to pro něj bude osmý letošní duel, z posledních tří to pak má 1-1-1, když dokázal porazit veterána Oktagonu Thomase Narma a až na body prohrát s talentovaným Slovákem Lajošem Pappem, který půjde v prosinci o pás RFA v těžké váze s Tomášem Možným.

Jak změnu na poslední chvíli bere sám šampion Orlov?

Jak vnímáš, že na váš duel s Cvernou opět nedojde? A jak tvůj rival zdůvodnil své rozhodnutí ze zápasu odstoupit?

Všichni vědí, že Alex je „Nenastupinátor“. Jestli to byla chyba promotérů, nebo se Alex prostě lekl a bojí se mě, nedokážu posoudit. A je mi to jedno. Zůstalo nám tady každopádně něco, co musíme vyřešit v kleci.

 

Takže máš stále zájem se s Alexem utkat?

Ano, chci s Alexem bojovat. Ten náš příběh musíme uzavřít, musím ho porazit v kleci.

 

Dostáváš soupeře s výrazně negativním skóre, což ne všichni fanoušci přijali pozitivně. Naopak. Co bys jim vzkázal?

Fanouškům na jednu stranu rozumím. Na druhou je stále lepší, když mě uvidí v akci, než když bych celou přípravu zahodil do koše a nezápasil. Na souboj s Alexem jsem se připravoval několik týdnů a rád bych se příznivcům ukázal v kleci. Já osobně svému novému soupeři děkuji, že na nabídku kývl. Ne všichni bojovníci mají podobnou odvahu, přijmout takovou výzvu dva týdny před galavečerem.

 

Hosseiniho bilance je výrazně záporná, na druhou stranu – když se člověk podívá pořádně, vidí jak výkonností tak u jeho výsledků progres. Souhlasíš?

Upřímně, na soupeře se v tomto daném případě vůbec nesoustředím. Chci předvést stoprocentní výkon a ukázat všem fanouškům, že jsem se na event RFA vs. IAF opravdu poctivě připravoval. Že jsem udělal maximum, abych zápasil.

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články