Zablokovaná klec, nefungující technika a špatně parkující Monster. Promotéři RFA a IAF hodnotí společný turnaj

Zablokovaná klec, nefungující technika a špatně parkující Monster. Promotéři RFA a IAF hodnotí společný turnaj Petr "Monster" Kníže | zdroj: Profimedia

Promotéři organizací RFA a IAF v polovině listopadu spojili síly, aby uspořádali společný turnaj v pražské Unyp Areně. Po sportovní stránce se podařilo doručit atraktivní podívanou s překvapivými výsledky, galavečer se však neobešel bez problémů.

Boris Marhanský a Petr Ondruš se k dlouhému seznamu komplikací vrátili ve vlastním podcastu. Pouhý den před turnajem to vypadalo, že bude chybět klec, která se vezla z Bratislavy „Volal mi řidič, že asi nedorazí, protože ho zablokovala dvě auta, takže nemůže vyjet,” svěřil se majitel RFA. To už byl dávno v Praze, takže situaci musel řešit po telefonu. S pomocí odtahové služby se naštěstí podařilo vozidlo „vyprostit”.

„Legrace byla i s fotostěnou,” navázal Ondruš. Ačkoli si objednali jednu, připraveno jich měli hned několik, což opět způsobilo problémy s dopravou. „Místo jedné jich přišlo sedm. Nedaly se odvézt, protože byly zabalené v kuse… Bylo to neohnutelné a zároveň nepřevozitelné, protože to mělo čtyři metry na délku.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Pořadatelům navíc chyběla pracovní síla, na místě neměli dostatečný počet dělníků. „Mělo jich být čtrnáct, přišlo jich devět. A poté, co se postavily všechny potřebné věci, mi řekli, že už jsou unavení a jdou domů,” zasmál se Ondruš. V tu chvíli mu ale do smíchu moc nebylo. „Sbalte si to sami, díky, čau,” parafrázoval jejich slova na rozloučenou. „To se stává i tady v Praze, že dělníci už nemůžou.”

Smůla se lepila na paty i během turnaje. Krátce před začátkem galavečera se Marhanský dozvěděl, že firma zajišťující světelnou techniku narazila na zásadní technický problém. „Udělala nám opravdu krásný 3D audiovizuál, jak bude v hale vypadat světelná show, ohně, prskavky a dýmovnice. Bylo to opravdu propracované, dali jsme jim šanci.” Nakonec se podařilo zprovoznit pouhých dvacet procent veškerých efektů. „Někteří lidé si toho vůbec nevšimli, ale ta LED obrazovka, co byla v pozadí během nástupů, opravdu neměla být vypnutá,” zdůraznil. „Bohužel se odpálila stejně jako světla, která tam byla.”

Komplikace nastaly i v případě cateringu, jelikož chyběli lidé, kteří by servírovali jídlo. Nabídku chtěli dodatečně trochu vyšperkovat skrze žebírka, na stolech se objevily také chlebíčky. Za ně si ale vyslechli kritiku od jednoho z partnerů. „Ale za mě jsou teda výborné,” stál si za svým Ondruš.

Divákům u televizních obrazovek zase vadilo, že museli poslouchat opakované výzvy k přeparkování vozidla. „Byl to spíš takový hec, protože to auto bylo Monstra,” vysvětlil Ondruš. „Všichni se báli mu to říct, takže to šlo z produkce na Koťáka. Má s ním docela dobré vztahy.” Ani opakovaná výzva ze strany moderátora Jakuba Kotka nicméně nezabrala, Petr Kníže neuhnul, takže řidič zablokovaného vozidla, který potřeboval odjet domů, musel cestovat taxíkem. „Takže se omlouváme lidem, kteří museli během přenosu poslouchat takové věci, ale bohužel, pořád se jednalo o to samé auto. Byl to Monster (smích).”

Promotéři nicméně došli k závěru, že se první společný turnaj povedl, právě po sportovní stránce se z jejich pohledu jednalo o zdařilou akci. V příštím roce by si ji tedy chtěli zopakovat, a to v hale O2 universum. Na kartě by se mohl opět objevit Kníže v odvetě proti Krtovi, ve hře je také dlouho vyhlížený duel mezi Růžičkou a Sivákem. Na bližší detaily je však zatím příliš brzy.

Zdroje:  Real Fight Arena – YouTube

Nejnovější články