"Žiju hlavně z úspor a hledáme novou organizaci," říká Buchinger k problémům s XFN

"Žiju hlavně z úspor a hledáme novou organizaci," říká Buchinger k problémům s XFN zdroj: Profimedia

XFN opouští z důvodu neplacení nejúspěšnější Slovák Ivan Buchinger. Sandra Mašková u XFN i přes problémy hodlá zůstat.

Petr Kareš a jeho organizace XFN mají další problém. Buchinger pro server iSport.cz prozradil, že už několik měsíců nedostal přislíbenou výplatu, navíc k němu XFN má dluhů více a on nemá domluvený žádný zápas. „Pod XFN jsem naposledy zápasil na akci Marpo vs. Rytmus, za ten souboj jsem dostal část odměny,“ řekl Buchinger. „Neobržel jsem ani polovinu z toho co jsem měl dostat.“

Přiznal také, že s XFN skončil a připustil, že na tom finančně není dobře. „Jsem stále v tréninku a hledáme s manažerem novou organizaci, jsem připravený, že bych mohl nastoupit hned druhý den bez problému do souboje, jen čekám. Pro mě je tahle situace katastrofa. Peníze, které dostávám od sponzorů, jsou tak na chléb a mléko, takže žijeme hlavně z úspor, není to jednoduché," dodal slovenský fighter, který se během kariéry utkal i s Conorem McGregorem.

sandra maskova Sandra Mašková | zdroj: Profimedia
Problémy spojené se situací v XFN řeší i sympatická česká bojovnice Sandra Mašková, nicméně pramení z něčeho odlišného. XFN jí žádné peníze nedluží, ale těžkou hlavu jí podle vyjádření na jejím webu dělá zápasová (ne)vytíženost, která pramení z krizové situace české organizace.

"Naše scéna vypadá aktuálně tak, že zápasnící odchází od XFN a podepisují smlouvy s Oktagonem. Dostávám zprávy, kde se mě lidi ptaj, jestli taky odcházím, kdy přejdu nebo že bych měla přejít do Oktagonu. Já ale nad přestupem do Oktagonu vůbec neuvažuju. Jedna věc je ta, že prostě věřím a přeju si, aby XFN tuhle zoufalou situaci ustálo. Nechce se mi utíkat tam, kde je tráva zelenější – i přes to, že moje osobní situace se taky zrovna nezelená,“ napsala Mašková.

Není to ale jediný důvod. „Když pozoruju situaci, jak všechna jména XFN přechází, říkám si – vždyť to přece nejde aby tady byla pak jen jedna organizace? Konkurenční prostředí je potřeba. Rozhodně netvrdím, že v tuhle chvíli je XFN konkurence schopný, ale dokud to nepoložej a budou bojovat, zůstávám na lodi.“

Že se hodlá sama za existenci XFN (doslova) bít potvrzují i její další slova: "S trenéry jsme se dohodli, že ještě chvíli počkáme jak se situace vyvrbí, a pokud to dopadne tak, že XFN uspořádá galu, nastoupíme. I s myšlenkou, že možná budem zápasit zadarmo. Pokud tady prostě je nějaká šance trochu přispět a pomoct, chceme ji využít."

Zdroje:  http://isport.blesk.cz/ , www.sandramaskova.cz

Nejnovější články