Karlos Vémola se vyjádřil k porážce a nastínil svoji budoucnost v Oktagonu

Karlos Vémola se vyjádřil k porážce a nastínil svoji budoucnost v Oktagonu Na Vémolovi bylo poškození vidět | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Terminátor určitě není zvyklý na porážky, ale tentokrát ji musel z rukou Patrika Kincla přijmout. Jak je na tom zdravotně a uvidíme jej ještě zápasit?

Hlavní zápas večera včerejšího turnaje Oktagon 43 mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou byl plný emocí. Není se co divit, jednalo se o nejsledovanější zápas v historii československého MMA a předcházelo mu spousta mediální pozornosti i nenávist obou soupeřů.

Nakonec z toho byl jeden z nejbizarnějších zápasů, který po pěti kolech vyhrál na body Patrik Kincl. Karlos jej sice celých 5 kol ždímal na pletivu a pokoušel se jej dostat na zem, ale to se mu moc nedařilo a naopak úřadující šampion se dokázal skvěle bránit a ještě zasahovat Karlose nepříjemnými údery, lokty i koleny.

Karlos Vémola vs. Patrik Kincl zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Když bylo po všem, Karlosův obličej byl tak rozmlácený, že by jej nepoznal ani jeho vlastní telefon. Jedno oko bylo zcela zavřené a druhé k tomu nemělo daleko. Oba bojovníci si ale mysleli, že zápas vyhráli. Jenže v MMA se počítá především škoda, kterou bojovník způsobí svému soupeři a až poté se bere v potaz případná kontrola soupeře. V tomto duchu také rozhodčí rozhodli o vítězství Patrika a Karlos musel přijmout svou porážku. 

Po vyhlášení výsledku Terminátor okamžitě odjel rovnou do nemocnice, kde se podrobil ošetření obličeje a neposkytl žádný rozhovor ani se nezúčastnil tiskové konference. Spousta lidí tak byla zvědavá, jak svoji porážku od Kincla přijme, jestli bud chtít odvetu, jestli vůbec bude chtít dál zápasit nebo pověsí rukavice na hřebík. Dnes Terminátor prolomil mlčení a vyjádřil se k zápasu na svém Instagramu: 

„Dlouho očekávaný zápas je za námi a nevyšel podle mých představ. I když dost lidí říkalo, že jsem to vyhrál, tak teď je to jedno, protože jsem to měl ukončit a nenechat nikoho na pochybách.

Do pátýho kole jsem šel s tím, že vedu. Kdybych věděl, že to tak není, nastoupil bych do posledního kola jinak a klidně bych riskoval i to, že se nechám knockoutovat… Patrik je šampionem, tak to prostě je. Pokud chcete šampiona porazit, musíte ho přejet nebo ukončit, a to se mně bohužel nepovedlo.

To, co jsem provedl svojí rodině, přátelům, týmu a všem okolo se shazováním do 84, už opakovat nebudu, takže do týhle váhy se vracet nechci. Žádný další hazardování s vlastním zdravím. Jsou tady na to mladší a lepší kluci, a moje tělo už to prostě nedává, to je fakt.

Mrzí mě, že jsem nedorazil na pozápasovou tiskovku, ale bohužel to moje oči v zápase dost odnesly a musel jsem rovnou do nemocnice na vyšetření. Kdo mě zná tak ví, že respektuji soupeře a dokážu i po prohře plnit své povinnosti, ale zdraví bylo přednější.

Teď mám čas dát se dohromady. Moje kariéra ale ještě neskončila. Mám s Oktagonem už domluvené zápasy a ty určitě dodržím, jsem přece jenom šampionem polotěžký váhy. Co bude dál, to se uvidí. Vše si ještě v klidu promyslím.

Víc to okomentuji brzy v pořadu @fightcastone, kam jsem přijal pozvání. Do té doby si ale chci trochu odpočinout a věnovat se rodině, na kterou jsem v poslední době neměl kvůli přípravě na zápas čas. Rodina je prostě na prvním místě. Tak mi zkuste dopřát trochu klidu.

Ještě jednou děkuji všem za podporu, zejména VŠEM partnerům, kteří při mně stojí v dobrém i zlém. Vážím si toho.“

Na Karlosovu hlavu se po porážce sneslo spousta posměchu, nenávisti i urážek od jeho odpůrců, kteří ale většinou vůbec nevědí, co všechno zápasení obnáší. Je tak dobře, že Vémola nakonec přiznal porážku a vzal ji s klidem. Podle všeho tak Terminátora v Oktagonu ještě uvidíme a vypadá to, že i přes tuto prohru je možná odveta s Attilou Véghem pořád na stole.

Zdroje:  oktagon.tv , Instagram Karlose Vémoly

Nejnovější články