Live report: Finále Oktagon Underground

Live report: Finále Oktagon Underground Turnaj Oktagon Underground proti sobě svedl Matouše Kohouta a Jakuba Bahníka. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jakub Dohnal vs. Andy Čehovský

Zemař proti talentovanému thaiboxerovi. Tady asi nikdo nečekal, že by se Jakub s Andym chtěl poměřovat v postoji. Jenže Čehovský dokázal Dohnalovy pokusy o takedowny skvěle bránit a v postoji mu nedal nejmenší šanci. Ve druhém kole dokonce sám bodoval jedním takedownem a v posledním poslal soupeře do počítání parádním loktem. Tady nebylo o čem, Čehovský jasně zvítězil na body. Po zápase uvedl, že se do MMA zatím nechystá a bude se soustředit na svou thajskou cestu.

Vítěz: Čehovský na body

 

Zdeněk Polívka vs. Dano Hromek

V prvním kole lépe natrefoval Polívka a Hromek jako by se nedokázal do zápasu vůbec dostat. Ve druhém se ale rozjel a highkickem ze přední nohy poslal Polívku na zadek a do počítání. V posledním kole pak nebyl nikdo výrazně přesvědčivější a shodnout na vítězi se nemohli ani bodoví rozhodčí, a tak poslali borce do extra kola. V něm i díky povedeným takedownům zvítězil Polívka.

Vítěz: Polívka na body (po extra kole)

 

Jakub Bahník vs. Sebastián Fapšo

Fapšo začal zostra a na Bahníka se doslova rozběhl. Ten se mu sice vyhnul, ale i nadále tahal za kratší konec, když ho Fabšo ničil tvrdými kopy. Ke konci prvního kola pak přišlo naskočené střižené koleno, které prošlo Bahníkovým dvojitým krytem, a bylo vymalováno.

Vítěz: Fapša KO


Jan Malach vs. Štefan Mézsáros

Velmi vyrovnané první kolo, ve kterém oba natrefovali celkem dost čistých úderů. Ve druhém ale jako by si Honza Malach uvědomil, že může využívat také takedowny. Několikrát Mézsárose hodil na zem, aby následně využil jeho reflexu a po naznačení ho sestřelil k zemi úderem. Rozhodčí sice pustil otřeseného bojovníka dál, ale byla jen otázka času, kdy půjde k zemi podruhé. Chtěl sice i po druhém počítání pokračovat v boji, ale z jeho rohu přilétl naštěstí ručník.

Vítěz: Jan Malach TKO


Magdalena Šormová vs. Eliška Pelechová

Pelechová je především postojářka a na Šormovou měla navíc výškovou převahu. V prvním kole se jí několikrát povedlo hezky trefit, ale ostřílená Šormová si bodovala takedowny. Ve druhém kole se jí pak v postoji povedlo nasadit škrcení, které se jí povedlo na zemi během pár vteřin dotáhnout.

Vítězka: Šormová submise (neck crank) ve 2. kole


David Kozma vs. Milan Kratochvíla

Poslední superfight večera obstaral šampion welterové váhy David Kozma proti tvrdému postojáři Kratochvílovi. Kozma před zápasem uváděl, že si chce otestovat svůj boj v postoji. To sice v prvním kole zkusil, ale záhy zjistil, že to nebude dobrý nápad, protože ho Kratochvíla trefil krásným highkickem. V dalších kolech mu Kozma na oplátku připravil letecký den, sázel jeden takedown za druhým a nenechal Kratochvílovi prakticky vůbec žádný prostor. Ten mu v posledních vteřinách už jen frustrovaně gestikuloval, ať se jde prát.

Vítěz: Kozma na body

 

Superfinále - 100 kg 

Daniel Škvor vs. Ivan Bartek

Spanilá jízda Daniela Škvora pokračovala i v samotném finále. Bartek sice ze začátku vzdoroval a hrozil backfisty, ale Škvor si jej trpělivě okopával lowkicky a pushkickem ho dokonce posadil na zadek. V závěru pak přitvrdil a poslal Ivana do počítání, hned poté do dalšího a naznačoval mu, ať raději zůstane ležet. Bartek se sice postavil, že bude bojovat dál, ale rozhodčí zápas raději ukončil.

Vítěz: Škvor TKO

 

Superfinále - 70 kg

Tadeáš Růžička vs. Marco Novák

Růžička vletěl do zápasu jako šílenec a Novákovi nedal žádnou šanci. 3 počítání a konec v prvním kole.

Vítěz: Růžička TKO

 

Superfinále - 80 kg

Matouš Kohout vs. Rony Paradaiser

Paradaiser hned v úvodu trefil highkick na hlavu a Kohout byl ve velkých problémech. Dokázal se však otřepat a pomalu přebíral otěže. Skvěle využíval práce na pletivu, lokty. A přestože v posledním kole opět chytil kop do hlavy, dokráčel si ve velmi atraktivním zápase pro vítězství na body, i když někteří (včetně jednoho z bodových rozhodčí) viděli remízu a očekávali extra kolo.

Vítěz - Kohout na body


Superfinále ženy - 61 kg

Tereza Bledá vs. Lucia Szabová

Bledá je na začátku plná sil, těží z boje na pletivu a bere Szabovou několikrát na zem. Ta jí to ale rozhodně nedává zadarmo a s postupujícím časem se misky vah neustále přesouvají. Szabová začíná více trefovat, Bledá krvácí a je viditelně unavenější, přesto se snaží za každou cenu bodovat takedowny. Zápas mohl jít na každou stranu, nakonec se ale dva ze tří rozhodli dát vítězství české bojovnici.

Vítězka: Bledá na body

Nejnovější články