Naváženo, kolena a lokty nabroušeny. Semifinále show UPC: Cesta bojovníka už dnes večer!

Naváženo, kolena a lokty nabroušeny. Semifinále show UPC: Cesta bojovníka už dnes večer! zdroj: Foto: se svolením UPC Fight

Cesta mladých bojovníků pokračuje. Na odpočinek a oslavování výher v úvodním kole thaiboxerského turnaje teď není čas. Postupujícím se totiž nezadržitelně blíží semifinálové boje. Sjeli se tedy do Prahy ke společné přípravě. Tam nejenomže mohli při trénincích sledovat své nadcházející soupeře, ale trenéři je dokonce trochu zákeřně postavili do dvojic tak, aby se mohli poměřit i při sparingu (cvičném boji).

David Merenda z Lumberjack gymu svůj čtvrtfinálový zápas vyhrál ve 2. kole technickým KO, když se jeho soupeř zranil. Během společného tréninku ale nechtěně ukázal, že kondička rozhodně není jeho silná stránka. Ani jeho nadcházející soupeř Renat Beket ze Spejbl gymu se ale v úvodním kole pyramidy neblýskl bezednou fyzičkou, ve vyčerpávajícím zápase nad Janem Černým ale ukázal pořádnou sílu vůle a hlad po vítězství.

Podobně jako Merenda dopadl i mladý talent Martin Petráš, kterého pro změnu odrovnaly výběhy letenských schodů. V úvodním zápase přitom ukázal, že nemá problém celá tři trojminutová kola odbojovat ve velmi vysokém tempu. Ve skvělé bitvě těsně přebodoval svěřence Vladimíra Moravčíka Nikolase Kriváka. 

Na Petráše bude ve čtvrtfinále čekat další tvrdý oříšek, tentokrát v podobě kolegy z české Muaythai reprezentace Matěje Trčky. Ten si účast v semifinále vybojoval velmi těsným vítězstvím 2:1 na body v tvrdé bitvě s Lukášem Mandincem z Victory gym Trenčín. "Se svým výkonem jsem poměrně spokojenej, chyby tam byly, ale tím se člověk učí. Snažím se na tom pracovat a v dalším zápase chci zase ukázat o něco lepší výkon," zhodnotil svůj úvodní souboj v turnaji Trčka. Co očekává od nadcházejícího zápasu? "Bude to podle mě probíhat ve vysokém tempu, na které jsme oba zvyklí z IFMA turnajů. Rozhodovat bude přesnost a fyzička."

Reprezentanti ČR v Muaythai Matěj Trčka a Martin Petráš. Reprezentanti ČR v Muaythai Matěj Trčka a Martin Petráš. | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková

Velmi přesvědčivě a "snadno" prošel úvodním kolem turnaje Denis "Atom" Hnídek (Spejbl gym Praha), kterého nyní čeká Rastislav Klimáček (Victory gym Trenčín), který v předešlém duelu ukázal především silné klinče a kopy. "Soupeř už je zkušenější, takže to asi bude trvat dýl. Bude to ale od začátku až do konce válka. Když ucítím, že to můžu ukončit, ukončím to," předvídá svěřenec legendárního Ondřeje "Spejbla" Hutníka.

Rastislav Klimáček vs. Denis Hnídek Intenzivní staredown mezi Klimáčkem a Hnídkem. | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

V úvodním kole turnaje dominantně zvítězil také Leonard Borák (Diamond gym Žilina), který svého soupeře poslal čtyřikrát do počítání. I díky tomu budou nyní patří mezi favority také pro semifinále. Proti Borákovi dostane druhou šanci jeho krajan Nikolas Krivák (Dracula gym Bánská Bystrica), který zaskočí za nemohoucí kolegy. "Nejako to nevnímam, som nastavený na výhru a tak urobím všetko preto, abysom vyhral bez ohľadu na to, kto bude oproti mne stať," zůstává žilinský dříč klidný. Zároveň však přiznává, že na něj "Mexičan" udělal dojem. "Myslím, že Nikolas ukázal fakt všetko, čo od thajského boxu čakať. Za mňa krásny zápas a možno bol trošku okradnutý o výhru."

Semifinálovou osmičku doplní kromě dvou rezervních zápasů také tři superfighty. Po delší době uvidíme zpátky v ringu amatérského mistra ČR v Muaythai Jana Šindeláře ze Spejbl gymu. Zkušený "Šmoula" poměří síly s Luďkem Gregušem z Aplik Muaythai, který se rovněž může pyšnit pásem CMTA, leč ještě v nižší váze než nynějších 71 kg.

Jan Šindelář vs. Greguš Jan "Šmoula" Šindelář versus Luděk Greguš. | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Souboj stylů nabídne střet Davida Dvořáčka (Hron gym) a Dominika Tábora (Como 3 gym). Zatímco svěřenec Tomáše Hrona je zvyklý spíše na K-1 styl, Tábor vyznává ortodoxní Muaythai a můžeme od něj očekávat klinče, tvrdá kolena a nemilosrdné lokty.

Dominik Tábor Kickbox vs. Muaythai. To slibuje souboj Dvořáčka s Táborem. | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Poslední superfight slibuje rovněž parádní podívanou. Odchovanec Spejbl gymu Dag Hoke je agresor, který sází především na tvrdé boxerské kombinace, zatímco Ján Vaľovčík vyznává tradiční thajský styl, který piluje pod vedením legendy slovenského Muaythai Vlado Moravčíkem.

A Daga Hokeho jsme před zápasem vyzpovídali:

Máš ne úplně typické jméno, odkud pochází?

Dag je severské jméno, vybrala ho moje babička mýmu tátovi, takže jsem ho zdědil. Nic zvláštního na tom není.

Ví se o tobě, že jsi začínal s boxem, jak dlouho trvalo než ses dostal k thaiboxu?

Nějakých 9 až 10 let jsem jenom boxoval. Mám tam asi 5 amatérských zápasů.

A kolik zápasů máš v thaiboxu?

V profi mám 17 a podobné číslo to bude i v amatérech.

A jakou máš bilanci?

V amatérech nevím a v profi mám 9 výher a 8 porážek.

Preferuješ pravidla K-1 nebo klasický Muay Thai s ostrými lokty?

Oba dva ty styly mi vyhovujou, jsem schopný se přizpůsobit.

Teď tě čeká zápas s Janem Valovčíkem. V jaké váhovce to bude a kolik musíš hubnout do zápasu?

Bude to váha do 67 kg. A je to různé, já se držím lehce nad 70 kg, takže potom dodělávám jenom pár kilo, to není žádný velký problém.

Jaké má podle tebe soupeř nejsilnější zbraně?

To ti nedokážu asi úplně říct, viděl jsem, že se dobře hýbe, že je na tom dobře pohybově. A je od Drákuly, bude na tom určitě dobře technicky.

Jak ostré jsou ve Spejbl Gymu sparringy?

Ve sparingové dny to je ostré, komplet výbava, helmy, všechno co máš, vazelína, jede se. Ale samozřejmě máme i lehké, technické sparringy, na oko, ale jednou týdně jsou vždycky tvrdé sparringy.

Dag Hoke Vaľovčík vs. Hoke. Tohle na body nejspíš neskončí. | zdroj: FOTO: Lucie Roubíčková / Poskytnuto UPC Fight

Akci UPC Fight můžete sledovat v sobotu od 19:00 skrze placený PPV přenos na livesignal.tv, kde můžete zároveň shlédnout předchozí díly show Cesta bojovníka. Ve spolupráci s organizací jsme pro vás také připravili soutěž o 2 PPV kódy. Zapojit se můžete až do sobotních 12:00 na našem Facebooku či Instagramu.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články