Organizace Oktagon odtajňuje karty, těchhle 8 bojovnic se pobije o vítězství v turnaji Underground!

Organizace Oktagon odtajňuje karty, těchhle 8 bojovnic se pobije o vítězství v turnaji Underground! zdroj: Profimedia

Pyramidě do -61 kg vévodí jméno bývalé UFC bojovnice Lucie Pudilová, o kvalitní soupeřky ale rozhodně nouzi mít nebude.

Největší česká MMA organizace musela kvůli bezpečnostním opatřením zrušit naplánované turnaje, promotéři Ondřej Novotný a Pavol Neruda se však odmítli vzdát a přišli s originálním konceptem turnajů nazvaným příznačně Oktagon Underground. Zápasy se budou bojovat pod upravenými MMA pravidly, která budou například limitovat boj na zemi na 3 sekundy. Díky tomu se jim podařilo získat známé tváře, které by se jinak zřejmě nezúčastnily kvůli strachu o svůj dlouho budovaný profesionální rekord, a také špičkové kickboxery a thaiboxery, kteří normálně nebojují na zemi.

Jako první byla odtajněna osmička bojovnic, která slibuje velmi zajímavou podívanou. Pojďme si nejprve představit českou čtveřici. O účasti Lucie Pudilové se spekulovalo hned od začátku. Naší nejznámější zápasnici se sice v posledních zápasech pod UFC příliš nedařilo, avšak v turnaji bude rozhodně favoritkou. Sedět by jí měla také pravidla, v zápasech totiž většinou těží především ze svého agresivního boje v postoji. 

„Vzhledem k současné situaci nemůžu s nikým spárovat, zápasy nepůjdou na sherdog, je to taková exhibice, tak jsem si řekla, proč ne, dám si ostrý sparingy. Zároveň uvidím, jakou úroveň budou mít soupeřky, třeba tam poznám sparingpartnerky do budoucna,“ okomentovala svou účast v rozhovoru pro sport.cz.

Pomyslný „skalp“ Lucie by byl velmi cennou trofejí pro všechny ostatní bojovnice. Jako první se o souboj s ní přihlásila dravá Tereza „Ronda“ Bledá. Ta je výraznou tváří nastupující generace. Sbírala úspěchy v amatérském MMA a výhra nad bývalou UFC zápasnicí by ji doslova vystřelila ke hvězdám domácí scény.

„Lucka je nejlepší zápasnice v Česku. Má za sebou i vítězství z UFC. Chci se v kariéře vyvíjet, a proto musím přijímat, ale i sama vyhledávat, ty nejkvalitnější výzvy. V OKTAGON UNDERGROUND bych chtěla Lucii Pudilovou. Ano, je to velká výzva a skok, ale věřím, že to zvládnu a ukážu své kvality. Zatím jsem neměla příliš možností se předvést, ale o to lepší ten zápas pro fanoušky bude! Věřím, že předvedeme skvělou bitvu!“ vysvětlila svou výzvu sama Tereza.

Pořádně zamíchat kartami může ale také ostřílená kickboxerka Tereza Dvořáková. Ta bude mít na české straně asi nejvíce zápasových zkušeností. „Startovka je hodně našlapaná, jak na české tak i na slovenské straně. Myslím, že vedení Oktagon MMA vybralo velmi kvalitní zápasnice. Nemám žádné preference, s kým bych se chtěla utkat. Všechny holky jsou špičky a každá ve svém oboru, takže si myslím, že je to asi celkem jedno. Můžeme se jen těšit, kdo s kým nastoupí do prvních zápasů,“ říká kladenská bojovnice.

Čtveřici uzavírá další světové jméno - Magdalena Šormová. Ta bývá často zmiňována v souvislosti s možným působením v UFC. Tuto cestu ji však zkomplikovala prohra v posledním zápase, ve kterém také přišla o svůj titul WWFC. Ačkoliv v MMA těží především ze svého skvělého boje na zemi, určitě bude chtít zužitkovat zkušenosti ze světa a dát o sobě na domácí scéně pořádně vědět.

Slovenská strana turnaje skýtá rovněž skvělé bojovnice, jimž budou vévodit Lucia Krajčovič a Lucia Szabová, obě jsou především velmi zkušené thaiboxerky, které s MMA začaly teprve nedávno a upravená pravidla Underground by jim tedy měla sedět. Překvapit ale budou chtít také Paula Marčišová a Alena Gondášová, které osmičku uzavírají.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

OKTAGON UNDERGROUND a výběr zápasnic v čele s hvězdnou veteránkou UFC LUCIÍ PUDILOVOU, šampionkou Krajčovič, finalistkou Výzvy "SILENT KILLER" a další ostřílené bojovnice z různých disciplín a velké talenty, které si řeknou o slovo! Zápasove dvojce budou teprve rozděleny! . "Máme fantastickou osmičku. Na slovenské straně třeba dobře známá mistryně světa v thajboxu – Lucia Krajčovič. Finalistka OKTAGON Výzvy „SILENT KILLER“ Szabová, která je neporažená jak v thajském boxu, tak v MMA. Na české straně pochopitelně rezonuje účast jediné československé zápasnice v UFC – Lucie Pudilové, na kterou si už brousí zuby celá zbývající trojice českých holek, které si na ní chtějí udělat jméno. Hned ji vyzývá Tereza Bledá, která nastoupí vlastně do svého prvního „profi zápasu“, ale je to velký talent, který byl postrachem soupeřek v amatérech. Podařilo se nám dostat i Magdu Šormovou, kterou jsme dlouho chtěli a mluví se o ní, jako o další české UFC zápasnici. Dále Tereza Dvořáková, která je absolutní špička v postoji a taky už dlouho uvažuje o tom, že by se dala na MMA. Celkově nás tedy čeká vážně našlapaný ženský pavouk a dovolím si říct, že lepší to být už nemohlo,“ komentuje výběr promotér Ondřej Novotný.

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Dub 24, 2020 v 2:30 PDT

Kdy přesně celý projekt začne, není ještě jisté. Už teď ale internetem kolují neoficiální informace o dalších bojovnících, kteří do jednotlivých váhových kategorií nastoupí, a je rozhodně, nač se těšit.

 

 

Zdroje:  Sport.cz , Oktagon MMA

Nejnovější články