Připomeňte si ty nejlepší submise a knockouty Briana Ortegy, kterého o víkendu čeká nebezpečný Korean Zombie

Připomeňte si ty nejlepší submise a knockouty Briana Ortegy, kterého o víkendu čeká nebezpečný Korean Zombie zdroj: Profimedia

Talentovaný Američan skoro všechny své soupeře ukončil před limitem. O víkendu ho čeká válka s Korejcem Chan Sung Jungem, která slibuje nezapomenutelnou podívanou.

Brian "T-City" Ortega vstoupil do UFC jako neporažený a byl oprávněně považovaný za jeden z největších talentů. Začínal ve 14 letech s brazilským jiu-jitsu, takže jeho doménou byl především boj na zemi. V postoji však ukazoval, že i když mu schází excelentní technika, může se spolehnout na svou tvrdou bradu a nemusí se bát bezhlavých výměn.

V UFC se poprvé představil v červenci 2014. V postoji se mu tehdy ještě příliš bojovat nechtělo, a tak vlezl soupeři do zad a nasadil mu ve stoje rear-naked-choke. Kaňku na jeho výkonu dělá pouze následný pozitivní nález drostanolonu, kvůli kterému byl výsledek anulován a Ortega si navíc odnesl stopku na 9 měsíců. Po návratu ho čekal Thiago Tavares, kterého ukončil TKO necelou minutu před koncem zápasu, který by jinak na body dost možná prohrál.

A v nastoleném trendu ukončení ve 3. kole Ortega pokračoval i nadále. Diego Brandaa doslova smotal a donutil ho odklepat. Clay Guida dostal na dobrou noc koleno. Carneiro si došel pro gilotinu a na Ortegovu oblíbenou ukončovací techniku si nedal pozor ani zkušený Cub Swanson. V zápase s Frankie Edgarem pak "T-City" ukázal, že rozhodně nezanedbává ani tréninky boje v postoji, veterán proti němu neměl nejmenší šanci a dostal KO hned v 1. kole.

Po sérii vítězství před limitem přišla titulová šance a Ortega byl podle mnohých tím, kdo měl z trůnu sesadit fenomenálního Maxe Hollowaye. To se mu sice nepodařilo, ale v nezapomenutelné bitvě ukázal, že má srdce bojovníka a bradu ze železa. Ustál neuvěřitelných 290 signifikantních úderů, zatímco jeho nadcházející soupeř Chan Sung Jung jen 251 ve všech 8 zápasech v rámci UFC. Předpokládá se však, že oba pánové o víkendu počty znatelně navíší. Ortega dokonce prohlásil: "Doufám, že mají v Abú Zabí dobré nemocnice, protože tam oba na konci večera skončíme."

Nejnovější články