Ruce měl zlámané, takže kryl údery raději hlavou. Ortega zavzpomínal na střet s Hollowayem, na chybách prý zapracoval

Ruce měl zlámané, takže kryl údery raději hlavou. Ortega zavzpomínal na střet s Hollowayem, na chybách prý zapracoval Ortega měl prý tak rozbité ruce, že Hollowayovy údery raději kryl hlavou | zdroj: Profimedia

Brian Ortega popsal svou první porážku v kariéře. Věří však, že mu pomohla stát se lepším bojovníkem.

Brian "T-City" Ortega mohl být jedním z těch, kterým se podařilo získat šampionský pás coby neporaženým. Po 7 výhrách v UFC dostal titulovou šanci, jenže na něj čekal fenomenální Max Holloway a ten ho v průběhu 4 kol totálně rozebral. Rodák z Kalifornie byl doslova bit jako žito a ve čtvrtém kole se už ani nesnažil rány vykrývat rukama, teď v rozhovoru pro ESPN vysvětlil proč.

"Do čtvrtého kola jsem nastupoval se zlomeným palcem, byl vyhozený, a moje druhá ruka byla zlomená. A každý se ptá, proč jsem nezkusil takedown."

"Stále jsem ale věřil, že něco vymyslím, nějaké kouzlo. Věděl jsem, že dostanu dalších deset, dvacet úderů. Schytával jsem je, ale kdybych dal ruce nahoru a kryl se, tak by trefil můj palec a to by bolelo. Když jsem ruce nechal dole a trefoval můj obličej, nebylo to tak hrozné."

Max Holloway Brian Ortega zdroj: Profimedia

Drtivá porážka Brianovi ale v jistém směru ulevila. Do té doby prý na svých bedrech cítil ohromný tlak, který mu nebyl vůbec příjemný a v boji ho svazoval. Zároveň ho špatný výkon přinutil udělat také změny v trenérském týmu, se kterým už nebyl spokojen delší dobu. Zůstal pouze BJJ kouč.

"Věděl jsem to už té doby, co jsem v roce 2017 bojoval s Renato Moicanem. Žádal jsem svůj tým o změny, ale nikdy jsem se jich nedočkal. Měl jsem úspěch proti Cubu Swansonovi a Frankie Edgarovi, takže bylo těžké jim říct, že chci víc. Bylo to ve stylu: Podívej, vždyť vyhráváš, jsi lepší než kdykoliv předtím. A já říkal: já vím, ale cítím, že potřebuji víc. Byl jsem hladový po informacích."

Už 17. října Ortegu čeká vyhrocený souboj s Chan Sun Jungem známým též pod přezdívkou Korejská zombie. Od něj Američan očekává válku a rád by ukázal svou vylepšenou verzi. V kombinaci s obrovskou tvrdostí, kterou prokázal už během zápasu s Hollowayem, by to mohla být doslova smrtící kombinace a mohli bychom sledovat vzestup budoucího šampiona pérové váhy. Zombie však svou kůži rozhodně nedá zadarmo a bude Ortegovi vyrovnaným soupeřem v postoji i na zemi.

Korean Zombie Chan Sung Jung vs Bryan Ortega zdroj: Profimedia

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články