Zombie bude moci konečně pomstít svého tlumočníka, s Ortegou by se měl utkat v říjnu na domácí půdě

Zombie bude moci konečně pomstít svého tlumočníka, s Ortegou by se měl utkat v říjnu na domácí půdě zdroj: Profimedia

Chan Sung Jung a Brian Ortega konečně dostanou šanci vyřídit si účty v oktagonu, utkat by se měli 17. října v Jižní Koreji.

Chan Sung Jung, západním fanouškům známý spíše pod přezdívkou "Korean Zombie" se měl s Brianem Ortegou utkat už loni na podzim. Američan si však poranil koleno, a tak namísto něj zaskočil veterán Frankie Edgar. Ten ale neměl proti hladovému Zombíkovi nejmenší šanci a padl hned v prvním kole.
Brian Ortega a Korean Zombie Souboj Ortega vs. Jung se nejprve nesl ve velmi přátelském duchu. | zdroj: Profimedia

Původní zápas Junga s Ortegou sice zůstal na stole, ale zcela se proměnila atmosféra mezi oběma tábory. Ortega si sice nelibuje v trash talku, očividně ale špatně snášel Jungova vyjádření na sociálních sítích, v nichž korejský bojovník naznačoval, že Američan zranění kolene nahrál, aby se zápasu s ním vyhnul. Jelikož Zombie nemluví anglicky, Ortegausoudil, že rýpavé komentáře jsou dílem tlumočníka. Na UFC 248 si tedy počkal, až Zombie odejde na toaletu a rappera Jay Parka profackoval.

Ortega se sice následně na Twitteru stručně omluvil, ale Zombie mu slibuje tvrdou odplatu. "Seděl jsi tam a čekal, až odejdu, abys na Jay Parka zaútočil." napsal Zombie na sociální sítě. "Měl jsi zaútočit na mě, nebyl bych naštvaný. Ale jsi zbabělec, který nedal facku bojovníkovi ale hudebníkovi. Pokud jsi to udělal, abys mohl zápasit se mnou a využil tak mé jméno, protože tvé si už lidé nepamatují, tak ti gratuluji. Budu s tebou bojovat a knockoutuji tě, tvůj obličej bude krvácet."

Ortega to má v profi 14-1, přičemž ho dokázal porazit pouze bývalý šampion Max Holloway. "T-City" ale v zápase s ním ukázal, že je tvrďák a ukončit ho nebude nic jednoduchého. Navíc vyniká v boji na zemi, kde Zombie nasbíral polovinu svých vítězství, tentokrát tudy pro něj ale cesta nejspíš nepovede.

Jung je však od svého návratu po dvouleté povinné armádní službě takřka neomylný. Tři protivníky ukončil hned v prvním kole a smolně prohrál pouze s Yairem Rodriguezem, který ho v poslední vteřině "haluzově" trefil loktem z otočky. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Srp 20, 2020 v 10:56 PDT

Souboj by se měl odehrát 17. října na UFC Fight Night v Jižní Koreji. V současné situaci však těžko odhadovat, zda nenastanou nějaké změny. Pokud se však zápas konečně uskuteční, s největší pravděpodobností z něho vzejde další vyzyvatel šampiona pérové váhy, jímž je aktuálně Australan Alexander Volkanovski.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články