Šílená bitka, vítěz si za nečekaný obrat vysloužil potlesk ve stoje od šéfa UFC a pozvánku mezi elitu

Šílená bitka, vítěz si za nečekaný obrat vysloužil potlesk ve stoje od šéfa UFC a pozvánku mezi elitu Patrik White a Genaro Valdez svedli o postup do UFC parádní bitvu. | zdroj: Profimedia

Chránič zubů letěl dvakrát z úst, přesto se bojovalo dál. Mexičan byl na pokraji kolapsu, nakonec ale dokázal z posledních sil zvítězit TKO, pak musel do nemocnice.

Přijímací „pohovory“ do UFC tento týden pokračovaly 6. kolem z celkových 10, které jsou letos v plánu. O smlouvu s nejprestižnější MMA organizací se tentokrát v rámci populární show Dana White´s Contender Series utkalo 10 bojovníků, uspět však mohli jen ti, kteří udělali dojem na šéfa a matchmakery.

Jako první nastoupil v lehké váze Genaro Valdez, jehož resumé vypadalo vskutku impozantně. Mezi profesionály získal 9 výher, všechny před limitem. Devětadvacetiletý Mexičan na sebe prozradil, že v mládí problémy řešil rvačkami a nebýt MMA a přísného trenéra, byl by už nejspíš na hřbitově nebo ve vězení.

Proti němu v oktagonu stanul Američan Patrik White, který si doma na Aljašce vybudoval skóre 9-1. Ani on své zápasy nikdy nenechal na bodových rozhodčích. Nyní chtěl dokázat, že má na to měřit se s bojovníky světové úrovně. Bookmakeři mu však moc šancí nedávali a byl suverénně největším outsiderem z celé startovky.

White a jeho tým byli očividně dost nervózní, protože americký bojovník zamířil do klece bez suspenzoru a chrániče zubů. Rozhodčí ho tedy po kontrole poslal zpátky do šatny, kde se musel dovybavit. Tím ale příběh teprve začal.

Už z úvodního představovacího videa bylo jasné, že White není zrovna technik, což ale kompenzuje velkou mírou agresivity. Do zápasu tedy vlétl naplno od první vteřiny. Valdez ho ale rychle přišpendlil na pletivo, aby jeho úvodní nápor zastavil. Dostat Američana na zem mu však dalo pořádně zabrat. White se pokaždé okamžitě vrátil zpět na nohy a dokázal setřást dokonce i nebezpečné škrcení rear-naked choke.

Jakmile se White konečně vysmýkl, rozpoutal válku v postoji. Valdez byl ale přesnější a dvě minuty před koncem vystřelil svému soupeři chránič z úst. Rozhodčí ho sice ihned sebral, ale až do konce kola akce dostatečně nezpomalila, aby ho mohl Američanovi vrátit.

Valdez dostal boj opět na zem, kde chtěl rozjet salvu úderů, White ho ale rychle přetočil a v postoji přebral otěže. Být kolo o pár vteřin delší, Mexičan by nejspíš padl KO.

„Už je skoro mimo, musíš ho teď ukončit,“ apelovali trenéři na Whita během minutové pauzy. Ten si vzal jejich slova k srdci a do druhého kola vletěl s pořádnou vervou. Zdálo se, že Valdez se na nohou drží už jen silou vůle. Pak ale trefil dobrý zadní hák, po kterém Američanovi opět vylétl chránič z úst. Než ale stihl rozhodčí zápas přerušit, byl už po dalších několika úderech na zemi.

Mexický bojovník si za svůj nečekaný obrat vysloužil dokonce potlesk ve stoje od Dany Whita. Tady bylo jasno, že ho pozvánka do UFC nemine, ať už ostatní zápasy dopadnou jakkoliv. Osobní gratulace od nového šéfa se ale nedočkal, neboť hned po zápase musel do nemocnice.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články