Šílená hromadná bitka v oktagonu! Tihle ruští kluci nechodí pro ránu daleko

Šílená hromadná bitka v oktagonu! Tihle ruští kluci nechodí pro ránu daleko Hromadná sešlost v kleci s lehce agresivním podtextem na Winter cupu organizace FNG | zdroj: Profimedia

Dva bojovníci a jejich kamarádi neudrželi nervy na uzdě a byla z toho pořádná mela

MMA už dlouho nezažilo pořádnou hromadnou bitku v oktagonu a jaký lepší čas se pro to hodí víc, než právě Vánoce. Aspoň to si možná pomysleli v Moskvě, kde se 24. prosince konal turnaj Winter Cup organizace Fight Night Global, na kterém k události došlo. Malou omluvou jim může být to, že Rusové jako pravoslavní slaví Vánoce až 6. ledna, takže pro ně to byl v podstatě den jako každý jiný.

V pozápasovém rozhovoru mezi Magomedem Ismailovem a Vladimirem Mineem, to dost vřelo a sice se na sebe ze začátku usmívali, ale bylo vidět, že se v lásce moc nemají. Oba spolu už před dvěma roky bojovali a byla z toho poměrně vzácná remíza, takže je jasné, že mezi sebou mají nějaké nesrovnané účty.

Nutno dodat, že se jedná o elitní ruské bojovníky. Ismailov vyhrál 17 ze svých 20 zápasů v kariéře a pořážku okusil jen dvakrát. 12 zápasů v řadě neprohrál a ačkoliv bojuje ve střední váze, porazil i mnohem většího těžkotonážníka Alexandera Emelianenka.

Vladimir Meneev je několikanásobný kickboxerský šampion, který se úspěšně transformoval na MMA bojovníka a dokázal vyhrát 14 ze svých 16 profi zápasů. V současné době je dokonce šampionem ve střední váze v organizaci FNG.

Mela mezi oběma tábory se strhla po jednom zápase, když se oba bojovníci proti sobě postavili, aby promovali svůj příští vzájemný zápas. To se ale zvrhlo a Ismailov ještě s úsměvem naznačil na Mineeva úder. Ten mu to oplatil, načež se po něm Ismailov vrhl a z oktagonu se rázem stalo neplánované bojiště.

Takové hromadné bitky sice nejsou naštěstí v MMA moc běžné, ale občas se stane, že někdo neudrží svoje ego na uzdě a zrovna má poblíž kamarády, kteří jej  v tom ještě podporují. Naposledy jsme toho byli svědky po zápasu mezi Khabibem Nurmagomedovem a Conorem McGregorem, kde Khabib doslova vlétl mezi diváky, aby potrestal prostořekého Dillona Danise, člena McGregorova týmu, který jej celý zápas urážel. V tu chvíli se v oktagonu objevili i Khabibovi kamarádi a napadli i poraženého McGregora.

Dalším případem byla před mnoha lety mela mezi Jakem Shieldsem a Jasonem Millerem ve Strikeforce. Nebyla asi úplná náhoda, že u toho byli také bratři Diazové, kteří stáli za Shieldsem a pro ránu rozhodně nechodí daleko.

Zdroje:  mmafighting.com , bjpenncom

Nejnovější články