Americký profesionální wrestler se stal mistrem světa v brazilském jiu-jitsu

Americký profesionální wrestler se stal mistrem světa v brazilském jiu-jitsu MVP | zdroj: Profimedia

Wrestler MVP ukázal, že i profi wrestleři umí doopravdy bojovat. V BJJ získal zlatou medaili a také nový pás.

Americký wrestling a organizace WWE a RAW jsou v USA velice oblíbené. Pro zbytek světa už to však tak žhavé není a plno lidí odmítá na tyto zápasy koukat, protože v tom vidí pouhé divadlo a vůbec nic reálného.

Že je americký wrestling nahraný nevědí asi pouze děti a Homer Simpson, ale i tak se musí nechat, že aktéři této show procházejí dlouholetou přípravou a jejich tréninky jsou velice náročné. Organizátoři totiž chtějí co nejvěrnější chvaty s minimem zranění. A ač se to zdá jednoduše řečené, tak to opravdu není žádná legrace a vyžaduje to pořádnou dřinu.

Důkazem je zápasník s přezdívkou „MVP,“ který se pod svým civilním jménem jako Hassan Hamin Assad zúčastnil turnaje IBJJF Masters, což je prakticky vzato mistrovství světa v brazilském jiu-jitsu. Hassan, který je majitelem fialového pásu, ve své divizi dokázal porazit všechny soupeře a stal se světovým šampionem. Díky tomuto triumfu také obdržel nový pás v BJJ.

„Byl to nabitý víkend, ale doufal jsem, že si udržím kvalitu. Soutěžil jsem na svém 4. turnaji a konečně jsem ovládl mistrovství světa!“ napsal na svůj Instagram Assad. „Nepolapitelné zlato bylo nakonec moje. Můj profesor André Santos mě proto také povýšil na hnědý pás. Je to pro mě OBROVSKÝ úspěch. Cesta pokračuje…“

View this post on Instagram

A post shared by The 305 MVP (@the305mvp)

Americký wrestling tak získal zářez na úplně jiném poli působnosti a potvrdilo se, že ač vypadají zápasy v této disciplíně často velice vtipně, tak samotní wrestleři dokážou prorazit i v pravých bojových uměních. Dalším takovým příkladem je Brock Lesnar, který to dotáhl až na šampiona UFC v těžké váze, když před 12 lety všechny šokoval a v zápase o titul porazil Randyho Coutura.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články