Slovenský kickboxer Milan Páleš bude zápasit na turnaji K-1 v Japonsku, v prvním kole ho čeká domácí hvězda

Slovenský kickboxer Milan Páleš bude zápasit na turnaji K-1 v Japonsku, v prvním kole ho čeká domácí hvězda zdroj: Profimedia

Milan Páleš dostal nabídku, o které tajně sní každý kickboxer a bude zápasit na legendárním turnaji K-1 v Japonsku. Hned na úvod ho ale čeká nejtěžší možný soupeř z celé osmičlenné pyramidy.

Ještě, než svět bojových sportů ovládlo MMA a UFC, bezesporu nejpopulárnější organizací v bojových sportech byla japonská K-1. Ti nejlepší bojovníci z celého světa tam poměřovali síly podle pravidel kickboxu v 8členné pyramidě, přičemž vítěz musel vyhrát 3 zápasy během jednoho večera. Jména jako Albert Kraus, Buakaw, Masato či Petrosyan asi netřeba většině fanoušků představovat.

Snem snad každého bojovníka tehdy bylo zápasit na turnaji K-1. Dokud v roce 2010 nepřišly finanční problémy, jejichž vinou organizace skoro zbankrotovala a ztratila svůj lesk. Někteří bojovníci pak zkoušeli štěstí v jiných sportech, jiní se rozprchli po různých světových organizacích jako třeba Glory či ONE Championship.

  Milan Páleš vs. Yasuhiro Kido V prvním zápase bude Páleše čekat nebezpečný Yasuhiro Kido | zdroj: Profimedia

Teď však z Japonska přišla skvělá zpráva, do finálového turnaje nastoupí také Milan "Minči" Páleš z vyhlášeného Diamond gymu v Žilině. Ten už má za sebou v kickboxu bohatou kariéru, která ho dovedla až k dlouhodobé smlouvě s prestižní organizací Enfusion. K-1 však bude zase o krok výš.

V prvním zápase bude slovenského bojovníka čekat nebezpečný Yasuhiro Kido, který patří k nejzkušenějším bojovníkům v celé pyramidě a turnaj dokonce v roce 2008 vyhrál. Známý je svým neortodoxním stylem, kdy ruce drží daleko před sebou a boj se snaží držet na větší vzdálenost, odkud hrozí především skvělými kopy. 

Yasuhiro Kido vs. Milan Páleš Yasuhiro Kido pózuje s papírovou maketou Milana Páleše | zdroj: Profimedia

Slovenský bojovník je přesný opak, vyznává tlak a necouvne před žádnou divokou přestřelkou. Pokud se mu tedy povede zkrátit vzdálenost a rozehrát svoji hru, rozhodně má velkou šanci, že nevyzpytatelného Japonce přejede. Sám si však uvědomuje, že prvním zápasem to pouze začíná.

"Doufám, že jestli zápas vyhraju, nebudu moc zničený do dalších, protože pyramida je zrádná, někdy by člověk byl aj lepší a silnější, jenže může být z předchozího zápasu vyčerpaný nebo zraněný. Nejlepší je pro mě dát KO," prozradil Minči pro server Žilinčan.sk.

Slovenský bojovník zavítal v rámci přípravy mimo jiné do Česka, kde máme v jeho váze spoustu kvalitních bojovníků.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Milan Minči Paleš (@milan_minci_pales),Bře 10, 2020 v 12:31 PDT

"Jestli prohraju první zápas, tak všichni odejdou hned na začátku, takže se budu snažit co nejvíc až do konce," zažertoval naopak jeho japonský soupeř, který patří na domácí půdě mezi největší hvězdy kickboxu.

 

Japonsko zatím nezakázalo pořádání sportovních akcí, takže se turnaj pravděpodobně odehraje podle plánu 22.března. "Minčimu" samozřejmě držíme palce, ať to v náročné pyramidě dotáhne co nejvýš.

Zdroje:  www.zilinak.sk , k-1.co.jp

Nejnovější články