5 největších kontroverzí v dějinách UFC týkajících se cage girls

5 největších kontroverzí v dějinách UFC týkajících se cage girls Bruce Buffer a octagon girls UFC - Arianny Celeste a Brittney Palmer | zdroj: Profimedia

Přestože jsou holky s čísly ozdobou galavečerů bojových sportů od nepaměti, i ony se mnohdy dostávají na světla reflektorů více, než by samy chtěly.  

Arianny Celeste a její spor s Rondou Rousey

Ronda Rousey se díky své dominanci v kleci stala jednou z nejvýraznějších zápasnic historie bojových sportů. Fanoušky si ale často získávala také sebevědomým trashtalkem, kterým se snažila soupeřkám dostat do hlavy. 

Pálila ale i mimo řady bojovnic a za cíl si vybrala také jednu z nejúspěšnějších cage girls Arianny Celeste. Rousey byla sice nejlépe vydělávající ženou v UFC, ale do křížku s uvedenou kráskou se dostala kvůli výroku, že mnoho z těchto dívek vydělává více peněz než většina zápasnic, aniž by měly jediný škrábanec. Na to jí Celeste odpověděla, že pouze šikanuje holky, které poctivou prací propagují zájmy organizace. Spor ale strhl lavinu častých kontroverzí spojených s platy bojovnic.  

UFC ring girl Arianny Celeste Arianny Celeste patří mezi nejznámější a nejlépe placené ring girls. | zdroj: Profimedia

Brittney Palmer a její tajemný odchod z UFC 

Brittney Palmer působila v UFC již od roku 2011, a stala se jednou z nejoblíbenějších cage girls. Žena mnoha tváří, která se mimo jiné zabývá tvorbou uměleckých děl, pak ale náhle zmizela ze světa UFC. Důvodem mělo být právě přihlášení na uměleckou školu a její stěhování z Las Vegas do Los Angeles. 

Fanoušci ale nad odchodem své oblíbenkyně natolik smutnili, že se prezident UFC Dana White rozhodl pro nečekaný krok. Na twitterovém účtu své organizace vytvořil anketu, kde se měli fanoušci vyjádřit, zda chtějí Palmer zpět. Po pár minutách hlasování ukončil a oznámil, že se miláček fanoušků vrátí. Nutno dodat, že Palmer je jednou z nejlépe vydělávajících si žen v organizaci a pravidelně vystupuje na těch největších turnajích organizace. 

Dana White a Britney Palmer Octagon girl Britney Palmer a Dana White. | zdroj: Profimedia

Red Dela Cruz a její propaganda 

Překrásná filipínská modelka Red Dela Cruz bývá pravidelnou ozdobou turnajů zejména na asijském kontinentě. Mladá kráska se ale stala součástí skandálu, když na veřejnost prosákly informace o jejím spojení s kontroverzní osobou bývalého prezidenta Filipín Rodriga Duterteho. 

Dela Cruz měla z rukou bývalého politika získávat „věcné dary“ a ten hlásal prostřednictvím mladé oblíbenkyně Filipíncům svou propagandu. Duterte se ve své zemi „proslavil“ zejména extrémně tvrdou rukou k drogovému byznysu a byl obviněn z porušování lidských práv vůči rodinám pašeráků drog či novinářům. Sám se v minulosti prohlásil za diktátora, aby mohl dosáhnout potlačení kriminality a korupce ve státě.  

Red Dela Cruz Red Dela Cruz | zdroj: Profimedia

Australská politička se dožadovala turnaje UFC bez cage girls

Málokdo ví, že turnaji UFC 243 v australském Melbourne předcházely politické tahanice. Galavečer s hlavním titulovým zápasem Whittaker vs. Adesanya mohl být bez krásek oktagonu kvůli političce, která se rozhodla hodit do tradice, bez které si mnozí fanoušci nedokážou představit turnaje bojových sportů, vidle. 

Starostka města Melbourne Sally Capp již od oznámení UFC 243 bojovala o to, aby byl turnaj v jejím městě vůbec tím prvním, který bude bez dívek v oktagonu. Její názor, že jde o sexistickou tradici, která diskriminuje ženy, nakonec ale nebyl vyslyšen a dívky se na turnaji objevily. 

Khabib se svým výrokem dostal do mlýnského kola

Jedna z největších legend smíšených bojových umění Khabib Nurmagomedov je hluboce věřící člověk. Neporažený Dagestánec vyvolal rozruch výrokem během tiskové konference při spouštění své vlastní MMA organizace EAGLE FC.  

Při ní nazval oktagon dívky za nejzbytečnější lidi v byznyse, za což se na něj snesla vlna kritiky nejen od samotných adresátek výroku. Ring girls se tehdy dostalo podpory od velké části komunity a zaznamenaly své velké vítězství. Asi nejvýrazněji se vyjádřila šampionka Valentina Schevchenko, která řekla, že se jedná o krásné ženy, které jsou ozdobu každého turnaje a nikdo nemá právo soudit, kdo patří a nepatří do světa bojových umění. 

Valentina Shevchenko považuje octagon girls za ozdobu každého turnaje Valentina Shevchenko považuje octagon girls za ozdobu každého turnaje | zdroj: Profimedia

Zdroje:  Sportskeeda

Nejnovější články