Oktagon girls. Podle Khabiba "nejzbytečnější věc", ve své MMA organizaci je nechce

Oktagon girls. Podle Khabiba "nejzbytečnější věc", ve své MMA organizaci je nechce Ring girls - pro někoho nepostradatelná součást bojových sportů, pro jiné přežitek. | zdroj: Profimedia

Nemusí se vám to líbit, můžete s tím dokonce nesouhlasit, ale to je tak všechno. Pro Octagon girls zkrátka v Khabibově MMA organizaci není místo.

Spoře oděné krásky ohlašující velkou číslicí nad hlavou zahájení dalšího kola patří téměř ke každému turnaji v bojových uměních. Ring girls či oktagon girls, jak se těmto děvčatům říká, si například v UFC přijdou na velice slušné peníze (třeba Arianny Celeste údajně až na milion dolarů ročně) a dokonce se zde můžou zapojit do soutěže o nejkrásnější dívku.

Pro bývalého šampiona lehké váhy Khabiba Nurmagomedova jsou však dívky s čísly přebytečnou součástí MMA akcí. Dagestánský bojovník, který po odchodu do sportovního důchodu provozuje vlastní organizaci Eagle FC, se dokonce nedávno nechal slyšet, že na jeho turnajích není pro tyto slečny místo a nehodlá prý v budoucnu tento názor jakkoliv měnit.

„Podívejte se, nechci nikoho urazit, ale ring girls jsou v bojových uměních ti nejmíň užiteční lidé,“ prohlásil Khabib na jedné z moskevských tiskových konferencích (anglický přepis použit ze serveru BJPenn).

„Jaký je jejich smysl? Začátek nového kola můžete úplně v pohodě ohlásit na obrazovce. Vím, že to má svojí historii, ale historie nám může ukázat také plno chyb. A když se podíváme do historie, tak zjistíme, že jsou k ničemu. To je můj osobní názor.“

UFC ring girl Arianny Celeste Arianny Celeste patří mezi nejznámější a nejlépe placené ring girls. | zdroj: Profimedia

Podle Nurmagomedova odvádějí tato děvčata pozornost od samotných soubojů. Jako příklad použil vzpomínku na svého zesnulého otce. Khabib s ním byl totiž jako divák na nespočetném množství různých akcí a pokaždé se cítil trapně za to, že se muži daleko více zaměřují na ženské vnady než na ceduli ohlašující nové kolo.

„Tyto holky procházejí okolo a ukazují, že se jedná o druhé kolo. Na číslo se ale nikdo nedívá. S otcem jsme se vždy cítili nepříjemně,“ myslí si Khabib. „Nejsem proti. Pokud chcete, tak to dělejte, ale nevnucujte mi to. Jsou na to určená speciální místa. Myslím, že bychom neměli tyto věci míchat dohromady. To je můj názor.“

Téma ring girl je samozřejmě kontroverzní téma. Zatímco jedni si bez nich nedokážou bojové sporty představit, jiní je považují za přežitek. Většina organizací však stále na sličné dívky sází a věří, že jejich přítomnost přiláká na stadiony a k obrazovkám ještě větší počet mužského osazenstva, takže podobnou razantní změnu jako Khabib určitě nechystají. 

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články