Khabib prozradil, kdo podle něj bude brzy dalším šampionem v lehké váze UFC

Khabib prozradil, kdo podle něj bude brzy dalším šampionem v lehké váze UFC zdroj: Profimedia

Ex-šampion UFC Khabib Nurmagomedov se domnívá, že do konce roku bude mít lehká váha nového držitele titulu.

Bývalý šampion lehké váhy UFC a nikdy neporažený dominantní bojovník Khabib Nurmagomedov od posledního vítězného duelu s Justinem Gaethjem už sice aktivně nezápasí, ale svět MMA neopustil. Nyní se věnuje především trénování a předávání zkušeností dalším bojovníkům v Dagestánu a samozřejmě také stále pečlivě sleduje vývoj „jeho“ divize v nejslavnější organizaci na světě.

Neunikl mu tak ani souboj o jím uvolněný titul lehké váhy mezi Charlesem Oliveirou a Michaelem Chandlerem, ze kterého po TKO ve druhém kole vyšel vítězně Brazilec, jenž je tak novým držitelem titulu v lehké váze. V nedávném rozhovoru pro ruský server Sport24 Khabib prozradil, že je s nynějším držitelem nejcennější trofeje spokojený.

„Myslím, že má osm vítězství v řadě a z toho plno ukončení před limitem,“ řekl Khabib. „Co si pamatuji, tak až do konce bojoval pouze s Tony Fergusonem. Myslím, že Oliveira je šampionem naprosto zaslouženě. Má v UFC mnoho ukončení a mnoho rekordů. Byla by škoda, kdyby vyhrál Michael Chandler. Dva zápasy v UFC a už byste byl šampionem? To by bylo něco špatně. Charles Oliveira udělal veliký pokrok a je to důstojný šampion. Jsem za něj rád.“

I přes slova chvály si však Khabib myslí, že Oliveira pozici šampiona do konce roku neudrží a vystřídá ho americký bojovník a nynější divizní jednička Dustin Poirier. Ten ale podle Nurmagomedova bude držet titulový pás pouze do chvíle, dokud se na vrchol nedostane jeden z jeho svěřenců, Islam Makhachev, jenž v UFC ještě nepoznal porážku a momentálně drží v žebříčku devátou příčku.

„Ve chvíli, kdy Islam Makhachev půjde žebříčkem nahoru, už nebude Oliveira šampionem,“ prohlásil Khabib. „Důležité je, aby Oliveira chápal má slova. Vážím si ho a je to důstojný šampion. Ale až půjde Islam nahoru, tak tu bude během roku další šampion. V mých očích to bude Dustin Poirier.“

Poirier rozhodně je jedním z kandidátů do dalšího titulového zápasu proti Oliveirovi, ale letos už tuto možnost jednou zamítl. Za vším stálo dokončení trilogie s Conorem McGregorem. Pokud v tomto zápase Dustin uspěje, je více než pravděpodobné, že se pozice vyzyvatele konečně ujme.

Makhacheva nejspíš čeká na vrchol ještě dlouhá a obtížná cesta skrze vyrovnanou divizi. V posledním roce měl navíc problémy najít výše postaveného soupeře a když se konečně schylovalo k domluvě, Rafael dos Anjos onemocněl covidem-19. Nakonec se utkal letos v březnu s Drewem Doberem, proti kterému předváděl naprostou kontrolu zakončenou úspěšným škrcením ve třetím kole. Nyní ho v létě čeká žebříčková patnáctka, kterou je Thiago Moises.

Zdroje:  sport24.ru

Nejnovější články