Šampion Oliveira složil poklonu Khabibovi, teď však podle něj začíná nová éra

Šampion Oliveira složil poklonu Khabibovi, teď však podle něj začíná nová éra Charles Oliveira | zdroj: Getty Images

Charles Oliveira si užívá v domovské Brazílii velkolepé oslavy a doufá, že začal budovat nový odkaz.

Brazílie má nového sportovního hrdinu. Bojovník lehké váhy UFC Charles Oliveira, jenž v půlce května porazil v titulovém zápase Michaela Chandlera je momentálně v největším jihoamerickém státě veřejně známou osobností číslo jedna a svoji popularitu si podle svých slov náležitě užívá.

Po Oliveirově rodném městě Sao Paulu vznikají na stěnách fighterovy portréty a sám Charles se svezl skrze zaplněné oslavující ulice na hasičském autě. To je zde povětšinou zvykem pouze v případě, pokud domácí fotbalisté v kanárkových dresech zvítězí na mistrovství světa. Nyní je poprvé takovou celebritou také MMA bojovník.

„Věděl jsem, že mě má spoustu lidí rádo, protože jsem jim byl vždy na blízku. Jsem ten, kdo odpovídá na všechny zprávy na Instagramu a Facebooku, ale sám jsem upřímně nečekal, že to bude až takovéto,“ rozpovídal se Oliveira pro server MMA Fighting.

„Dostal jsem zprávy od lidí, kteří mi říkali, že nikdy neviděli své otce plakat. Teď prý jejich tátové plakali jako děti. Trenér Diego Lima mi řekl, že jsem pro ně jako nový Ayrton Sena (slavný brazilský automobilový závodník). Někteří lidé za mnou přišli a říkali mi: „Člověče. Ty jsi lidový šampion.“

Při této příležitosti se samozřejmě Oliveira nevyhne také srovnávání s nikdy neporaženým bývalým šampionem Khabibem Nurmagomedovem, který v loňském roce po výhře nad Justinem Gaethjem odevzdal titulový pás a oznámil odchod do důchodu. K dagestánskému bojovníkovi chová Brazilec veliký respekt, ale zároveň podotýká, že už začala nová etapa lehké váhy.

„Khabib je skvělý šampion, který stále drží 29-0 a zaslouží si veškerou úctu na světě,“ řekl Oliveira. „Se svým stylem byl vždy dominantní. Odešel do důchodu, protože mu zemřel otec a za to si zaslouží ještě větší respekt. Přísahal nad hrobem svého otce, že už nikdy nebude bojovat, a i kdybych mu něco řekl, tak pořád zůstane v důchodu.“

„Každý by samozřejmě rád viděl náš souboj, včetně mě. Ale rozhodně nejsem v jeho stínu. Říkal, že porazil všechny v divizi, ale se mnou nikdy nebojoval, takže nemůže říkat, že porazil všechny. Ale porazil každého, s kým bojoval. Teď je však novým šampionem Charles Oliveira. V lehké divizi začal růst nový odkaz. To, co Khabib doposud udělal bylo úžasné, ale začala nová éra. Éra Charlese Oliveiry.“

V budování odkazu bude Oliveira pokračovat nejspíše někdy na podzim, kdy by se měl s největší pravděpodobností utkat s vítězem letního duelu a závěrečného zápasu trilogie mezi Dustinem Poirierem a Conorem McGregorem. Pokud by Charles uspěl i v první obhajobě, připsal by si na své konto už jubilejní desáté vítězství v řadě.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články