Tvrdé TKO v divokém zápase rozhodlo o novém šampionovi lehké váhy UFC

Tvrdé TKO v divokém zápase rozhodlo o novém šampionovi lehké váhy UFC Charles Oliveira je pasován na nového šampiona lehké váhy UFC. | zdroj: Getty Images

Charles Oliveira utekl hrobníkovi z lopaty a po technickém knockoutu se stal novým šampionem lehké váhy.

Hlavní zápas turnaje UFC 262 byl zápas o uvolněný šampionský pás v lehké váze, ve kterém se představil brazilský bojovník Charles Oliveira proti americkému ranaři Michaelu Chandlerovi. Oliveira působí v UFC už 11 let a patří zde k absolutním veteránům. Po nevalných začátcích v pérové váze, kdy se mu nedařilo udržet vítěznou formu se v roce 2017 přesunul do lehké divize, kde začal konzistentně vyhrávat. Svým excelentním grapplingem a neustále se zlepšujícím postojem vybojoval šňůru osmi výher v řadě a "titulák" už tak pro něj začal být prakticky nevyhnutelným.

Jeho soupeř Michael Chandler dlouhou dobu bojoval v druhé největší americké organizaci Bellator, kde si několikrát podmanil lehkou divizi. I proto po něm nakonec sáhlo UFC a on se jim za tuto volbu odvděčil hned v prvním zápase, kdy po krátké chvíli sestřelil tehdejší čtyřku Dana Hookera. A vzhledem k tomu, že lídr žebříčku Poirier touží více po odvetě s McGregorem, dostal tento Američan už teď šanci bojovat o tu nejcennější trofej.

Oliveira vlétl do zápasu jako uragán a okamžitě vypálil tvrdý lowkick, kterým protivníka nepříjemně překvapil a dostal jej na okamžik na zem. Chandler od začátku nestíhal a dělal chyby, což potvrdil po minutě, kdy se pokusil Oliveiru dostat do gilotiny, ale místo toho nakonec sám skončil s Brazilcem na zádech a s jeho paží okolo krku. 

I tak ale Chandler zvládl tento kritický moment přežít. Zničehonic se navíc z této pozice vykroutil a během pár vteřin už stál na nohách odkud se snažil na oponenta dorážet. Oliveirovi se tento styl boje moc nezamlouval a proto se rozhodl také postavit a pustil se do strikingu, což se v tu chvíli mohlo jevit jako obrovská chyba.

Chandler ho totiž trefil na hlavu velice tvrdou levačkou a dostal tak Oliveiru na zem. Tam se doslova rozplácl a snažil se hlavou uhýbat dalším úderům, což se mu ale moc nedařilo. Nakonec zvolil guard, ve kterém sice od Chandlera dostával další tvrdé údery, ale na ukončení to nebylo a Oliveira si to pohlídal až do konce kola.

Ukončení jsme tedy v úvodní části neviděli, což nám ale druhé kolo hned na začátku naprosto vynahradilo. Oba borci totiž opět okamžitě vlétli do útoku a tentokráte trefil tvrdou levačku na bradu Oliveira Chandlera, jenž se doslova posadil na zadek.

Chandler se sice okamžitě postavil, ale byl silně otřesený a Oliveira se do něj pustil tvrdými, ale přesnými údery. Těmi jej znovu poslal na zem, kde jej další salvou začal definitivně dobíjet a Chandlera musel zachránit rozhodčí, který ukončil zápas.

Charles Oliveira se tak po parádním zápase a skvělém technickém knockoutu stal novým šampionem lehké váhy!

Ihned poté přeskočil klec a šel se radovat ze svého vítězství s komentátory, šéfem UFC i se svým týmem. Následně také za svůj skvělý výkon obdržel bonus 75 tisíc dolarů za výkon večera.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články