Tohle muselo bolet! Oliveira obrátil Fergusonovi loket na druhou stranu a dominoval mu celý zápas

Tohle muselo bolet! Oliveira obrátil Fergusonovi loket na druhou stranu a dominoval mu celý zápas Charles Oliveira láme ruku Tonymu Fergusonovi. I přesto Ferguson odmítl odplácat. | zdroj: Profimedia

Charles Oliveira svému soupeři málem zlomil ruku a ukázal, že patří mezi nejlepší v lehké váze.

Zápas mezi Tonym Fergusonem a Charlesem Oliveirou sliboval skvělou podívanou a přesně takové jsme se dočkali. Byla otázka, jestli se přehlížený, ale skvělý Charles Oliveira dokáže poměřit s těmi nejlepšími v lehké divizi UFC. A v zápase proti Tonymu Fergusonovi nám Oliveira dal dost jasnou odpověď

Od začátku byl Oliveira byl velice agresivní a vypadalo to, že Fergusona svým precizním strikingem zaskočil. Byl rychlejší i přesnější a po chvíli zahnal Fergusona ke kleci, kde ho doslova zvedl ze země a prásknul s ním o zem.

A to byla chvíle, kdy to s Tonym začalo jít z kopce. Oliveira se přesunul do halfguardu, kde se mu podařilo propašovat několik dobrých loktů a následně se přesunul do mountu, kde Tonymu znepříjemňoval život a i přestože odtamtud nedokázal rozdat tolik úderů kolik by chtěl, určitě jej pořádně unavil.

Pár sekund před koncem kola se stalo něco šíleného. Charles Oliveira chytil Tonyho levou ruku a bravůrně mu nasadil armbar, kterou mu začal lámat loket. Jenže to by nebyl Tony Ferguson, aby se vzdal. Oliveira ohnul Tonyho ruku do záporného úhlu a i pro komentátory to nebyl hezký pohled. I přesto ale Tony neodplácal a od urvané ruky jej zachránil konec kola.

Ve druhém kole Tony přešel do obráceného guardu a vypadalo to, že nemá v úmyslu bouchat levou rukou. Oliveira v postoji opět dominoval a zachytil Fergusonův roundkick a poslal jej na zem. Během tohoto takedownu jej ještě Tony stihl seknout loktem nad obočí, což brazilskému bojovníkovi vytvořilo tržnou ránu.

Na zemi se Oliveira dostal do guardu a začal Fergusona mlátit. Jenže Ferguson na Oliveiru vyslal nelegální upkick, kvůli kterému rozhodčí zápas přerušil. Po chvilce přerušení to ale Oliveira rozdýchal a zápas pokračoval ze stejné pozice, kde skončil.

Tony přešel do reversed guardu, ale Oliveira ho skvěle kontroloval a když viděl příležitost pro úder, neváhal jej Tonymu dát. Znovu prefektní dominance ze strany brazilského bojovníka

Třetí kolo začalo chvilkovým ostřelováním v postoji po kterém Oliveira zahnal Fergusona znovu ke kleci, kde s ním opět třískl o zem a znovu se tak Tony ocitl v Oliveirově království. Oliveira dokonce zamkl Fergusona do triangle choku, ale ten se z toho jako zázrakem dostal. I tak byl pořád pod Oliveirou, který mu znovu dominoval celé kolo.

Charles Oliveira si tak zaslouženě a velice přesvědčivě došel pro vítězství na body a ukázal, že patří mezi ty nejlepší bojovníky, v již tak nabité lehké divizi.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články