Srb Rade Opačič zaskočil "Drtitele kostí" a skvěle načasovanou otočkou zničil veteránovi K-1 comeback

Srb Rade Opačič zaskočil "Drtitele kostí" a skvěle načasovanou otočkou zničil veteránovi K-1 comeback zdroj: Profimedia

Errol Zimmerman sice ukázal, že výbušnou sílu pořád má, ale Rade Opačič ho skvěle načasovaným kopem z otočky doslova nachytal na švestkách.

Errol Zimmerman začínal brázdit vody kickboxu už na začátku milénia a zápasil také ve slavné K-1. Ačkoliv nikdy nevystoupal až na nejvyšší stupínek, dokázal v ringu zatopit každému. Na zadek posadil tvrdými údery například Badra Hariho a ve své sbírce KO má třeba současného šampiona GLORY Rico Verhoevena. Vyznačuje se typickým holandským stylem, který si zakládá na pevném dvojitém krytu, ze kterého pak Zimmerman v pravý čas vysílá s maximální silou kombinace úderů. K jejich razanci odkazuje i přezdívka "Bonecrusher" (Drtič kostí).

"Můj styl boje je celý založený na síle. Všechno je tvrdé a výbušné. Do ringu nebo do oktagonu jdu zkrátka s úmyslem zabíjet," popsal svůj styl sám Zimmerman. Jenž v boji ukazuje, že podobnost jmen s geniálním českým vynálezcem Járou Cimrmanem musí být s největší pravděpodobností čistě náhodná.

Zpátky do boje se Zimmerman vracel po dvouleté pauze ho čekal teprve 23letý srbský talent Rade Opačič. Pro oba to byla premiéra pod hlavičkou ONE a chtěli se fanouškům předvést v nejlepším možném světle. Ačkoliv se prý považují za kamarády a v minulosti spolu i trénovali, v kleci si nic nedarovali.

Zimmerman dal hned prvním kopem najevo, že sílu rozhodně neztratil a Opačič se musel sbírat ze země. Patrný byl i rozdíl v jejich tělesné konstrukci, holandský veterán vypadal o dost těžší a těžkopádnější, Srb zase atletičtější a pohyblivější. Errol sice působil uvolněně až ospale, ale každý jeho úder či kop byl skutečně vedený s maximální silou. Zpočátku to vypadalo, že si s tím jeho soupeř nebude vědět rady.

Opačičovy údery sice neměly takovou razanci, ale byl aktivnější a vytrvale hledal skuliny v obraně svého mnohem zkušenějšího soupeře. Když viděl, že si Zimmerman dobře hlídá, začal útočit na odkryté spodky, čímž mu bral drahocenný kyslík. Ve druhém kole se však v pravý čas vytáhl s otočkou na hlavu, která našla cíl v podobě nekryté brady a Zimmerman se poroučel k zemi. Ten se sice dokázal na 8 zvednout, ale rozhodčí přesto zápas raději ukončil.

Opačič se tedy ve ONE představil nejlepším možným způsobem a do budoucna může pořádně rozhýbat vody těžké i polotěžké váhy.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články