Hejtři mu dodali motivaci, Holzken soupeře úderem na játra složil jako origami

Hejtři mu dodali motivaci, Holzken soupeře úderem na játra složil jako origami zdroj: Profimedia

Kde vzít po 20 letech bojování motivaci do dalších zápasů? Holadnskému kickboxerovi Niky Holzkenovi ji prý dodali hejtři na internetu.

Holanďan Nieky Holzken už v ringu válčí dvě dekády a patří k nejúspěšnějším kickboxerům vůbec. Fanoušci staré dobré K-1 si ho budou pamatovat například ze zápasů s Buakawem. Během své kariéry měl nastoupit také proti Vladimíru Moravčíkovi, ale na poslední chvíli tehdy ze zápasu vycouval. Dlouhou dobu kraloval organizaci GLORY, pás mu tam ale nakonec sebral Cedric Dumbé, což se Holzkenovi vůbec nezamlouvalo a později přestoupil právě do organizace ONE.

V Asii znovu naskočil na vítěznou vlnu. Ve své premiéře tvrdě knockoutoval zkušeného Cosmo Alexandra a po další výhře dostal titulovou šanci. Na krajana Regiana Eersela však nadvakrát recept nenašel a mnozí "fanoušci" ho pomalu začali odepisovat. Právě to se však pro Holzkena prý stalo palivem, které ho prý po letech v ringu stále žene kupředu. Chce podle svých slov zkrátka svým hejterům dokázat, že je pořád nejlepší.

Zápas s Elliotem Comptonem se pro něj zpočátku nevyvíjel vůbec dobře. Australan si ho držel na distanc tvrdým jabem a snažil se mu rozkopat nohy a střed těla. Byl to však Holzken, kdo neustále tlačil a nutil soupeře ustupovat, byť netrefoval žádné údery. A kdo zkušeného Holanďana viděl někdy zápasit, musel tušit, že konec z jeho strany může přijít jedním dobře mířeným úderem.

"Hned po zaznění gongu ho budu tlačit před sebou a budu se snažit ho dostat nějakými dobrými údery v prvním kole. Jsem známý díky svým úderům na spodek, a myslím, že to na něj bude platit," popsal svou taktiku ještě před zápasem Holzken a do puntíku předpověděl jeho průběh, protože svého soupeře skutečně v čase 1:36 prvního kola poslal tvrdě k zemi úderem na játra. Bylo hned jasné, že Compton se na 8 nepostaví a Holzken si připíše pěknou výhru KO.

"Pořád tenhle sport miluju a mám velkou motivaci, chci opasek ONE, to je má priorita číslo jedna," vzkazuje vítěz. "Měl jsem celkem 147 zápasů, takže vím, že můžeš udělat chyby, vyhraješ nebo prohraješ, ale má mysl je pořád silná a pořád chci být tím nejlepším. Myslím, že jeden, dva nebo tři další zápasy a můžu bojovat o titul znovu." 

Nejnovější články