Čínský zápasník dostal KO a pak se ještě „pustil“ do rozhodčího

Čínský zápasník dostal KO a pak se ještě „pustil“ do rozhodčího Shinechagtga Zoltsetseg defeats Ma Jia Wen at ONE A NEW TOMORROW | zdroj: Profimedia

Rozhodčí v MMA by si zasloužil rizikový příplatek. Zvláště když mu chce zápasník zlomit koleno.

Včerejší zápasy v Bangkoku na večeru ONE Championship nabídly moc pěkné, ale i zvláštní momenty. Jedním z nich byl i MMA zápas v pérové váze mezi mongolským válečníkem Shinechagtga Zoltsetsegem a čínským „Kanónem“ Ma Jia Wenem.

Zápas byl docela krátký, po 55 sekundách umístil mongolský bijec svoji bombu pravým capákem přesně na Číňanův spánek. Čínský bojovník šel k zemi a rozhodčí se vrhl mezi oba zápasníky, ve snaze ochránit Číňana před dalším bitím. Zjevně dezorientovaný Ma Jia Wen chtěl ale pokračovat v zápase a nevšiml si, že místo svého mongolského soupeře drží nohu rozhodčího. To mohlo mít vážné následky, protože Číňan rozhodčímu nasadil hezký kneebar (páku na koleno, která zpřetrhá kolení vazy). Naštěstí se rozhodčímu nic nestalo a na závěr se celé situaci jen zasmál.

Podobné situace se v MMA občas stávají. Je to dáno tím, že po KO, které však borce neuspí úplně, jsou zápasníci silně dezorientovaní a jedou na tzv. „autopilota“. Mozek neví co se děje, ale tělo je naučené bojovat a tak bojuje. A klidně i s rozhodčím.

Na celou akci se podívejte tady:

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články