Khabib o McGregorovi: Ani 100 dalších zápasů mu nepomůže, Bůh ho naučí pokoře!

Khabib o McGregorovi: Ani 100 dalších zápasů mu nepomůže, Bůh ho naučí pokoře! Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Khabib Nurmagomedov neskrývá, že je za výsledek víkendového zápasu mezi McGregorem a Poirierem rád. Američan je podle něj zkrátka lepší bojovník, který si výhru zasloužil.

Rivalita mezi Khabibem Nurmagomedovem a Conorem McGregorem patří v rámci MMA mezi ty suverénně největší a dávno přerostla do osobní roviny. Ačkoliv Ir v kleci prohrál, stále jako by doufal v šanci na reparát a neopomene bývalého neporaženého šampiona zmínit takřka v žádném rozhovoru. O to větší měl samozřejmě Khabib radost, když v neděli na UFC 264 zvítězil Dustin Poirier. "Dobro vždy zvítězí nad zlem," napsal na sociální sítě hned vzápětí. 

Jednu z chyb McGregora vidí legendární Dagestánec v tom, jak moc se snažil být před zápasem zlý a provokovat svého soupeře. "Nebyl to on, byl to falešný Conor. To je můj názor. Před pár měsíci byl milý a teď se snažil být jiný, vypadalo to falešně. Proto tenhle trash talk na Dustina nefungoval. Podle mě to byla velká chyba, vyplýtval na tom spoustu energie, jak se mu snažil dostat pod kůži." Pro svého rivala, potažmo i pro všechny ostatní bojovníky, má tedy Khabib jasnou radu: Nesoustřeď se na soupeře, proč by ses měl soustředit na něj? Soustřeď se jen na sebe."

Hvězdný Ir sice prohrál, ale ještě v kleci dal jasně najevo, že válka s Poirierem není zdaleka u konce. Khabib v rozhovoru s Brettem Okamotem prozradil, že si ale neumí představit, že by to dopadlo jinak. "Nemyslím si, že se něco změní. Rozhodčí dali Dustinovi první kolo 10-8. (Pozn. nejvyšší možný bodový rozdíl, který značí jasnou dominanci) Drtil Conora na zemi. I kdyby bojovali stokrát, tak ho Dustin stokrát porazí."

Jelikož ale zápas skončil kvůli zranění, Dana White se na tiskové konferenci nechal slyšet, že se v budoucnu nejspíš dočkáme i čtvrtého pokračování. Zároveň se samozřejmě rozjely spekulace o tom, co ošklivou zlomeninu způsobilo. Zatímco Poirier má za to, že si Conor nohu poranil při jednom z lowkicků, které mu vyblokoval, Irův trenér John Kavanagh si myslí, že šlo spíše o zblokovaný front kick. Khabib ale vidí celou věc jako vyšší princip.

"Vždy tu bude něco nad námi, něco mocnější než jsme my. Občas, kdy si lidé začnou myslet, že můžou tohle a tamto, protože jsou chytří a silní, tak je Bůh vždycky naučí pokoře. Viděl jsem rozhovor s jeho trenérem, říkal: 'Nechápu, jak se to stalo, je to silný mladý muž a zlomil si nohu, nerozumím tomu.' To všechno Bůh. Musíš začít být pokorný. Když zbohatneš, staneš se silným a slavným a myslíš si, že je to jen tvoje zásluha, tak tě Bůh naučí pokoře."

Bývalý šampion nyní věří, že právě Poirier se stane dalším šampionem lehké divize, které právě on dlouho neohroženě kraloval. Ačkoliv si Khabib pevně stojí za svým rozhodnutím ukončit kariéru, prozradil, že šéf UFC Dana White se ho stále snaží zlákat zpět. "Poslal mi zprávu a psal: Hej, Georges St. Pierre s tebou chce bojovat. Tak jsem mu odpověděl, co s tím já můžu dělat? Nevím, skončil jsem. A myslím, že Georges skončil také, nechte toho chlapa být legendou. Je mu 40 let a nechápu, proč by měl bojovat. Myslím, že peněž má taky dost."

Khabib prý ale chápe, že spekulace o jeho návratu ještě nějakou dobu nejspíš neutichnou. "Je mi jenom 32, takže lidé o tom budou mluvit možná ještě 7 nebo 8 let. Protože v MMA je hodně chlapů na vrcholu ve 37, 38, 39 letech." Navíc sám nedávno prozradil, že mu bojování a tvrdá příprava na zápasy chybí.

Zdroje:  ESPN , mmajunkie.com

Nejnovější články