Adesanya, Volkanovski a Hooker předvídají, jak bude vypadat zápas Procházky s Rakićem

Adesanya, Volkanovski a Hooker předvídají, jak bude vypadat zápas Procházky s Rakićem Israel Adesanya a Jiří Procházka | zdroj: FOTO: Paradim Sports

Do turnaje UFC už zbývá jen několik dní, a tak se teď bude objevovat spousta tipů na výsledky jednotlivých zápasů. Nás samozřejmě nejvíc zajímá ten, v němž se Jiří Procházka poměří se srbsko-rakouským rivalem Aleksandarem Rakićem.

Tenhle zápas visel ve vzduchu už pěkně dlouho. Nejprve měl o něj zájem Procházka, avšak Rakić mu dal košem, aby následně po souboji sám opakovaně volal. Nakonec duel ozdobí jubilejní turnaj UFC 300. Kdo zvítězí, to se dozvíme již tuto neděli v brzkých ranních hodinách. Koho favorizují elitní bojovníci? Své tipy prozradili Israel Adesanya, Dan Hooker a Alexander Volkanovski.

"Bude to podle mě explozivní a chaotické, jakmile se jeden trefí, tak se to rozjede. Ale budou se dost načítat, vědí totiž, že jeden úder od toho druhého bude game over," předvídá Adesanya.

"Pokud to bude bitva v postoji, tak Jiří má větší ránu," míní jeho týmový kolega ze City Kickboxing Dan Hooker. "Oba jsou celkem zasažitelní, ale myslím, že Procházka má o trochu silnější údery. Podle mě tenhle zápas skončí na knockout, na body to nebude. A když se přikloním na stranu silnějšího chlapa, tak to bude Jiří."

Poslední zápas podle Hookera Procházkovi stylisticky neseděl, protože je zvyklý mít váhu na přední noze a Pereira je specialista na lowkicky. "Ale Rakić nezápasí tak jako Alex. Nemyslím si, že by byl schopný využít calf-kicky tak jako Pereira."

K zápasu Rakić versus Procházka se na svém kanále vyjádřil také Alexander Volkanovski. "V tomhle zápase se musím přiklonit na stranu Jiřího. Úroveň protivníků, kterým čelil, byla dost vysoká. A je to bývalý šampion. Neříkám, že Alexsandar není na té úrovni, ale Procházka má velmi neortodoxní boj v postoji, přikláním se k němu. Není divu, že je favorit."

Když Volk vzápětí zjistil, že je podle kurzů některých zahraničních sázkových kanceláří favoritem Rakić, viditelně ho to překvapilo. "Možná tam něco opomíjím, ale stejně proti Jiřímu nemůžu vsadit, takže dávám na outsidera Procházku a myslím, že to ukončí na KO."

Celá startovka UFC 300:

Alex Pereira vs. Jamahal Hill

Zhang Weili vs. Yan Xiaonan

Justin Gaethje vs. Max Holloway

Bo Nickal vs. Cody Brundage

Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan

PRELIMS:

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić

Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar

Kayla Harrison vs. Holly Holm 

Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes

Jalin Turner vs. Renato Moicano

Jessica Andrade vs. Marina Rodriguez

Jim Miller vs. Bobby Green

Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredo

Zdroje:  Alexander Volkanovski – Youtube , Freestylebender – Israel Adesanya Youtube

Nejnovější články