Po vítězství nad Pereirou by se Hill nebránil souboji s Procházkou, má ale podmínku

Po vítězství nad Pereirou by se Hill nebránil souboji s Procházkou, má ale podmínku Jiří Procházka a Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Na souboj Jiřího Procházky a Jamahala Hilla mělo dojít už loni, nakonec mu ale zabránilo zranění. Vypadá to ale, že by se jejich cesty mohly brzy znovu protnout.

Mají podobný osud. Český válečník získal v UFC šampionský pás díky vítězství nad Gloverem Teixeirou, následně se ho ale kvůli zranění musel vzdát. A to samé se pak stalo i Hillovi. A aby toho nebylo málo, v neděli 14. dubna ho zpátky v oktagonu přivítá Alex Pereira, který Procházku naposledy porazil.

Hill nepochybuje o tom, že nad Poatanem zvítězí, a jelikož patří k těm bojovníkům, kteří rádi dávají najevo sebevědomí, neskrývá další plány. V podcastu Belive You Me otevřeně pohovořil o tom, komu by se mohl postavit příště. "Pokud Jiří nějak působivě knockoutuje Rakiče a předvede dobrý výkon, tak je to pořád zápas, který chci. Ale samozřejmě to musí dávat smysl. Když ho knockoutuje, tak to smysl dávat bude," nabídl svůj pohled a dodal, že v zápase s Pereirou byl Procházka ukončen příliš brzy. "Cítím, že má pořád hodnotu a byl by to skvělý fight."

Tenhle scénář by se sice spoustě fanouškům u nás zamlouval, v řadě na titulovou šanci ale už hodně dlouho přešlapuje Magomed Ankalaev, který posledních 11 zápasů neprohrál. Ani zápasu s ním by se Hill nebránil.

"Nevadilo by mi bojovat v Saúdské Arábii. Já versus Magomed, to by tam nebylo špatný. Je to sice jen Fight Night, ale jsem si celkem jistý, že by ani jeden z princů nebyl proti," prohlásil a dodal, že stačí, aby si ho tamější boháči objednali. Moc dobře totiž ví, že šejkové nemají hluboko do kapsy, když chtějí nějaký zápas vidět.

Je však obecně známo, že v MMA se často nevyplácí takhle dopředu plánovat a přehlížet soupeře, s nímž má bojovník domluvený zápas. Sebrat Pereirovi titul nebude snadný úkol. Jamahala ale není radno podceňovat. Dokonce i Procházka věří, že má více zbraní než Brazilec. Jak oba dopadnou a jak to ovlivní dění na vrcholu polotěžké váhy, se dozvíme už v neděli 14. dubna ráno. 

Startovka vypadá následovně:

Alex Pereira vs. Jamahal Hill

Zhang Weili vs. Yan Xiaonan

Justin Gaethje vs. Max Holloway

Bo Nickal vs. Cody Brundage

Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan

PRELIMS:

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakić

Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar

Kayla Harrison vs. Holly Holm

Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes

Jalin Turner vs. Renato Moicano

Jessica Andrade vs. Marina Rodriguez

Jim Miller vs. Bobby Green

Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredo

Zdroje:  Believe You Me podcast

Nejnovější články