Alex Pereira přiznal, že i on má v oktagonu někdy strach. Kterého soupeře se bál nejvíc?

Alex Pereira přiznal, že i on má v oktagonu někdy strach. Kterého soupeře se bál nejvíc? Alex Pereira byl na ceremoniálním vážení nepřehlédnutelný. | zdroj: Profimedia

V kleci působí Alex Pereira jako děsivé stvoření, proti němuž mají soupeři před vzájemným zápasem stažené hrdlo. V upřímném rozhovoru ale přiznal, že i on sám musí občas překonat strach.

Brazilec Alex Pereira nedávno opět prokázal status nemesis dlouholetého šampiona UFC Israele Adesanyi. Po dvou výhrách v kickboxu jej pronásledoval i do MMA, aby ho v posledním pátém kole zápasu technickým knockoutem připravil o titul. Stal se tak zároveň prvním, kdo Novozélanďana s nigerijskými kořeny dokázal ve střední váze porazit. 

Ačkoliv Pereira v oktagonu působí jako chladnokrevný zabiják, v rozhovoru pro Só Papos MMA odhalil emoce, s nimiž před zápasy bojuje. Zmínil jednoho překvapivého soupeře, který v něm vzbuzoval pocity strachu pouhým pohledem.

"Měl 25 zápasů, vedl si dobře v UFC, byl na 4. místě v žebříčku střední váhy, byl zkušený a nebezpečný,” rozpovídal se o Stricklandovi, s nímž se v kleci střetl na začátku července.

„Původně jsem z něj měl trochu obavy, ale když jsem ho slyšel mluvit, trochu jsem se uvolnil. Je to dobrý bojovník a zkušený, ale plácal o věcech, které nedávaly žádný smysl. Několik měsíců od domluvení našeho zápasu jsem měl strach, ale po těch nesmyslech jsem to dostal pod kontrolu. Ale řeknu vám, kdy jsem se bál nejvíc. Vše, co řekl až do vážení, bylo v pohodě. Když ale vstoupil do oktagonu a začal na mě zírat, takhle se na mě ještě nedíval. Tehdy jsem dostal strach,“ odhalil pocity, s kterými bojoval před zápasem se Stricklandem. 

„Popravdě jsem si myslel, že mě ten chlap chce zabít. Říkám vám, byl jiný než všichni ostatní. Ale nakonec bylo dobře, že takhle vstoupil do oktagonu, protože mě to probudilo, uvědomil jsem si nebezpečí, věděl jsem, že nemůžu udělat jedinou chybu. V úvodu jsem byl opatrný, šel jsem na něj chytřeji a nakonec jsem ho dostal ještě v prvním kole,“ popisoval, jak v něm strach vzbudil bestii. Strickland se totiž pustil do boje s Pereirou v postoji a ostřílený kickboxer jej uzemnil svým vyhlášeným levým hákem. 

Pereira není jediným elitním bojovníkem, který přiznal, že se před svými zápasy bojí. Bývalý šampion welterové a střední váhy UFC Georges St. Pierre často říkal, že strach, který před zápasem cítí, ho pohání k tomu, aby trénoval a připravoval se co nejlépe. V dobách své největší slávy dokonce prohlásil, že přestože v kleci vypadá jako zvíře, hluboko uvnitř se bojí jak čert. Je docela osvěžující slyšet o tom mluvit více bojovníků, zvláště někoho jako Pereira, který je momentálně jedním z nejděsivějších bojovníků na soupisce UFC.

Zdroje:  Sherdog , BJPenn.com

Nejnovější články