"Má jenom levý hák," řekl Strickland před zápasem, ve kterém jej Pereira ukončil levým hákem

"Má jenom levý hák," řekl Strickland před zápasem, ve kterém jej Pereira ukončil levým hákem zdroj: Getty Images

Elitní brazilský kickboxer Alex Pereira se dal na MMA a v UFC se mu daří. Dnes nedal šanci Seanu Stricklandovi a chce bojovat o titul s Israelem Adesanyou, kterého už předtím dvakrát porazil.

„Má v rukávu jen jeden trik, má jenom levý hák a jinak nic,“ říkal před zápasem Sean Strickland o svém soupeři Alexi Pereirovi. Tato slova se mu ale vrátila jako bumerang přímo do obličeje a jak jinak než v podobě Pereirova levého háku.

Alex Pereira je totiž elitní striker, který držel titul šampiona i v nejprestižnější kickboxerské organizaci Glory. Do klece si občas odskočil a slavil tam úspěch, ale naplno se MMA začal věnovat až před dvěma roky. UFC po něm sáhlo už po 4 zápasech a Alex si svou premiéru odbyl loni na podzim, když ukončil na TKO wrestlera Andrease Michailidise a ukázal tak, že ani wrestleři to s ním nebudou mít jednoduché.

Pa dalším vítězstvím nad Brunem Silvou si domluvil zápas se čtvrtým mužem žebříčku střední váhy, Seanem Stricklandem. Ten si na brazilského střelce dost věřil, dokonce až tak moc, že už se na tiskové konferenci soustředil spíše na zápas s Israelem Adesanyou, který by jej čekal v případě výhry nad Pereirou. K tomu ale nakonec nedošlo, protože Pereira ukončil Stricklanda už v prvním kole.

Chvíli zápas vypadal jako sparring, protože brazilský bojovník Stricklanda okopával sice rychle, ale bez větší razance. Potrhlý Američan však i přes inkasované kopy a údery chodil stále dopředu. Pereira ustupoval, ale nevypadalo to, že by nějak přitvrdil a na Stricklanda dál házel spíše propagační údery. Až do doby, kdy naznačil úder na břicho, ze kterého se ale stal levý hák, který dopadl přesně na Stricklandovu bradu. Ten se skácel k zemi a pokoušel se vstát, ale Pereira si nenechal ujít svou příležitost a poslal je tvrdým zadním direktem opět na zem. To už bylo jasné, že Sean jen tak nerozchodí a rozhodčí tak správně zápas ukončil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený k1ckboxingnews (@k1ckboxingnews)

Alex Pereira se tímto cenným a poměrně snadným vítězstvím vyhoupl velice rychle do čela střední divize a vypadá to, že bude příštím vyzyvatelem šampiona Israela Adesanyi. Tento zápas by byl velice zajímavým, protože Pereira už se s Adesanyou dvakrát utkal v kickboxerském ringu a dvakrát odešel jako vítěz. Podruhé dokonce současného šampiona dokázal knockoutovat a dodnes je jediným bojovníkem, kterému se to povedlo.

„Hodně lidí mluví o mých dvou výhrách nad Israelem Adesanyou a říkají, že to bylo jen v kickboxu. Dnes jsem porazil bojovníka na čtvrté příčce v žebříčku, takže věřím, že jsem si zasloužil souboj o titul,“ prohlásil Pereira po zápase.

Také Adesanya po své výhře nad Cannonierem prohlásil, že Pereira je další na řadě, a že stejnou chybu jako tehdy, když jej Brazilec knockoutoval, už neudělá.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články