Adesanya předvedl proti Cannonierovi jen to, co musel, aby obhájil titul. V dalším zápase jej ale čeká jeho „nemesis“

Adesanya předvedl proti Cannonierovi jen to, co musel, aby obhájil titul. V dalším zápase jej ale čeká jeho „nemesis“ zdroj: Getty Images

Hlavní zápas večera na turnaji UFC 276 rozhodně nesplnil očekávání, které nasliboval úřadující šampion Israel Adesanya. Ten sice vyhrál, ale opět hrál až příliš na jistotu.

Šampion Israel Adesanya je v UFC teprve 4 roky, ale za tu dobu dokázal doslova vyčistit tamní střední divizi, ve které ani jednou nepoznal přemožitele. Jedním z posledních elitních bojovníků, se kterým se potkal v oktagonu až dnes tak byl Jared „The Killa Gorilla“ Cannonier, pro kterého to byla ve 38 letech první šance na titul.

Cannonier původně začínal zápasit jako těžká váha a postupně v průběhu let shazoval až do střední divize, kde porazil takové borce jako Andersona Silvu, Kelvina Gasteluma a Dereka Brunsona, čímž si vysloužil svoji titulovou šanci.

Stejně jako Adesanya je Cannonier především postojářem, který má však obrovskou sílu v úderech, kterou si s sebou nosí ještě z dob kdy bojoval v těžké váze. Oba bojovníci si před zápasem slibovali, že toho druhého čeká pořádný výprask a především z šampiona sršelo jeho obvyklé sebevědomí.

„Rozmlátím ho. Bude to zlé. Bude to ukázkový případ,“ řekl před zápasem Adesanya. Jenže realita byla nakonec úplně jiná a Adesanya ani Cannonier neukázali žádný velký moment a nejzajímavějším na celém zápase byl patrně příchod šampiona do klece, při kterém byl převlečený jako „Undertaker“ a nesl s sebou urnu.

Oba bojovníci byli velice opatrní, okopávali se lowkicky a měřili vzdálenost. Bohužel u toho taky většinu zápasu zůstalo. Cannonier se sice snažil šampiona tlačit před sebou, ale ten jej trefoval lowkicky a calfkicky, které občas zvedl na hlavu a přidal za ně jab. "The Killa Gorilla" mu to oplácel podobným stylem, ale většinou tahal za trochu kratší konec.

I přestože Jared prohrával, nedokázal se pořádně odvázat a dostat Adesanyu pod tlak, aby jej donutil chybovat. Šampion také dělal jenom to co musel, aby vyhrával kola a nedostal se do velkého nebezpečí. Výsledkem tak byl poměrně nudný zápas, na který jsme u Adesanyi v poslední době zvyklí. Nebylo pochyb o tom, že svůj pás obhájil, ale znovu jsme se nedočkali dominantního ani vzrušujícího výkonu, jaký Adesanya před každým zápasem slibuje.

To by se ale mohlo v příštím zápase změnit. Dalším soupeřem totiž s největší pravděpodobností bude Adesanyova „nemesis“ v podobě brazilského kickboxera Alexe Pereiry. Ten před 5 lety v kickboxerském ringu v minulosti Adesanyu dvakrát přemohl, podruhé dokonce na KO, takže o dramatickou zápletku a motivaci Adesanyi nebude nouze.

„Víme kdo je další! Věřte mi, poprvé jsem vám řekl, že to byla moje chyba, že jsem se nechal nachytat tou pravou rukou, ale to bylo v kickboxu,“ řekl šampion na adresu Pereiry.

„Je lehké knockoutovat… jak se ten blbeček jmenuje (Sean Strickland)… protože sklepával jaby, ale jak jsem řekl na tiskové konferenci, příště tě nechám si zabruslit a zmrzneš jako Elsa,“ reagoval Adesanya na dnešní Pereirovo vítězství nad Seanem Stricklandem v podobě metafory na pohádku „Ledové království“, kterým si brazilský kickboxer vysloužil šanci na titul. A rozhodně půjde o zajímavý zápas, protože Pereira je rozený zabiják a minimálně v postoji by mohl Adesanyovi opravdu pořádně zavařit.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články