Jon Jones se vrátí, potvrdil šéf UFC a uvedl dva možné soupeře

Jon Jones se vrátí, potvrdil šéf UFC a uvedl dva možné soupeře Jon Jones | zdroj: Getty Images

Svět bojových sportů může jásat, nejlepší z nejlepších se vrací! Po dvouleté pauze Dana White konečně potvrdil, že se dohodl s Jonem Jonesem na dalším zápase. V těžké váze vyzve Stipe Miočiče nebo Francise Ngannou.

Král je zpět. Po dvou letech uvidíme bývalého dominantního šampiona polotěžké váhy Jona Jonese znovu bojovat. V titulových zápasech neporažený a dle mnohých nejlepší bojovník historie, se před časem rozhodl pro přechod do nejtěžší váhové divize a oznámil okamžitý útok na titul. Rojily se spekulace, s kým se Jon utká a Dana White nyní oznámil, že soupeřem bude Stipe Miočič nebo rovnou šampion Francis Ngannou.

Jones (26-1-1) se stal nejmladším šampionem v historii UFC a zároveň téměř neporazitelným bojovníkem. Ve své kariéře prohrál pouze jednou, navíc diskvalifikací za nelegální lokty, ve finále show The Ultimate Fighter. Od té doby naprosto vyčistil polotěžkou divizi, na svém kontě má dvě výhry nad Danielem Cormierem a Alexanderem Gustafssonem, porazil Glovera Teixeru, či legendy jakými jsou Chael Sonnen nebo Mauricio "Shogun" Rua.

Šanci nedal ani nastupující generaci. Anthony Smith a Thiago Santos odešli poraženi na body. Poslední zápas v polotěžké váze proti Dominicku Reyesovi v roce 2020 ale skončil dost kontroverzně a pravděpodobně urychlil Jonův přechod do nejtěžší váhové kategorie. Reyes vstupoval do zápasu neporažený a cítil historickou šanci. S Jonesem vydržel v kleci celých 25 minut, předvedl výborný výkon a dle mnohých utkání vyhrál. Jones nebyl ve své kůži, měl problém s Reyesovou rychlostí a tvrdostí, podle bodových sudí ale nakonec zvítězil jednomyslným rozhodnutím a obhájil pás polotěžké váhy.

Od svého posledního duelu řešil Jones opět problémy se zákonem, byl vyhozen ze svého domovského gymu JacksonWink Academy a někteří očekávali, že pověsí rukavice na hřebík. Jon ale naopak změnil trenéry a zřejmě také přístup k životu, nabral spoustu svalů a začal si pro rady jezdit k Henrymu Cejudovi. Nyní vypadá v dokonalé formě, neztratil rychlost, přidal sílu v úderech i v boji na zemi.

Zda přijde rovnou v titulové fazóně se dozvíme v následujících měsících. Prezident UFC Dana White totiž konečně uvedl, že se s Jonesem domluvil na dalším zápase. „Jon je připravený bojovat, pouze čekáme na soupeře. Bude jím buď Francis Ngannou, když si včas uzdraví poraněné koleno, nebo Stipe Miočič.“ Jonese tedy uvidíme v souboji o pás, ať již prozatimní nebo ten „skutečný.“

Miočič se dlouho zotavoval ze zranění a připravený bude během podzimu. Šampion Ngannou nedávno oznámil, že se plně uzdraví na konci roku. Otázkou je jeho budoucnost v UFC a MMA obecně. „Pravděpodobně si příští týden sedneme s vedením UFC a popovídáme si. Musíme vědět, jaké mají plány a kam chtějí směřovat,“ oznámil kamerunský "Predátor" během živého vysílání na svém Instagramu.  

Jones za měsíc oslaví pětatřicáté narozeniny a otázkou je, zda je pořád tím starým dobrým „Bonesem“, který naprosto dominoval. Dana White má však zcela jasno. „Bude to velmi zajímavé, jsem jeho velkým fanouškem. Navzdory všem problémům v osobním životě a všemu špatnému, co Jon udělal, je stále nejlepším bojovníkem všech dob.“

Cestou za prvním titulem v těžké váze Jones odstartuje pravděpodobně na podzim letošního roku. Miočič o zápas stojí a dá se tedy očekávat, že brzy uvidíme souboj historicky nejlepších bojovníků polotěžké a těžké váhy o prozatimní titul šampiona těžké divize. Vítěz by pak následně vyzval Francise Ngannoua, pokud nezběhne k boxu.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články