Respekt! Francis Ngannou prozradil, s jakými zraněními šel do boje. Co říká na souboj s Jonesem?

Respekt! Francis Ngannou prozradil, s jakými zraněními šel do boje. Co říká na souboj s Jonesem? Francis Ngannou vs. Ciryl Gane | zdroj: Profimedia

Doktoři ho varovali, aby do zápasu raději nenastupoval, protože by to mohlo mít nevratné následky. Francis Ngannou ale neposlechl a ve 25minutovém souboji uhájil titul UFC v těžké váze.

Mnozí fanoušci čekali, že Francis Ngannou o víkendu udělá s Cirylem Ganem rychlý proces a pošle ho k zemi KO v prvních dvou kolech. Další tipovali, že pokud se tak nestane, prohraje na body. Netrefili se však ani jedni a očekávaný zápas o titul těžké váhy UFC probíhal přesně opačně.

Šampion Ngannou nastoupil do klece s nepřehlédnutelnými bandážemi na kolenou, což značilo, že se v přípravě nejspíš zranil. V té chvíli ale věděli jen členové jeho týmu, jak moc vážné to opravdu bylo. I proto jsme v boji neviděli typického Predátora, který nahání svou kořist. Kamerunec první dvě kola prohrál, v tom třetím ale přišel zlom, když vzal boj na zem a převzal díky tomu otěže zápasu.

"Asi tak před 3 týdny jsem si poranil koleno, úplně jsem si utrhl postranní vazy, zranil přední zkřížené vazy a čéšku. Chtěl jsem ten zápas odpískat, ale nedokázal jsem si představit, že odstoupím, protože to pro mě byla chvíle, abych lidem připomněl, že šampionem jsem já," prozradil šťastný šampion po zápase.

Ačkoliv by prý raději zvítězil svým obvyklým způsobem a poslal soupeře k zemi, byl podle svých slov rád, že mohl ukázat, že dennodenně rozvíjí i ostatní aspekty boje, jako je právě wrestling a grappling. Nutno také smeknout před tím, že do zápasu s poraněným kolenem vůbec nastoupil. Na tiskové konferenci přiznal, že lékaři ho od toho odrazovali, protože by to mohlo mít nevratné následky. 

"Věděl jsem do čeho jdu a pokud bych tu nohu musel nechat v oktagonu, udělal bych to," přiblížil svou odhodlanost.

Francis Ngannou vs. Ciryl Gane "Aha, takže z Francise Ngannoua je teď wrestler?" chtělo by se říct slovy klasika | zdroj: Profimedia

Co bude s šampionem dál, je zatím ve hvězdách. Ačkoliv by se nabízel velmi zajímavý souboj s Jonem Jonesem, nic mu zatím nenasvědčuje. A sám Ngannou během tiskovky uvedl, že se k němu už nijak neupíná. "Posledně jsem byl na ten zápas opravdu natěšený, jelikož jsme měli příslib, že vítěz souboje mezi mnou a Stipe Miocicem bude s Jonesem bojovat. Ale od té doby, co jsem ho vyhrál, tak jsem o tom už nikdy neslyšel. Takže teď nevím, co je možné. Takže teď budu odpočívat a čekat."

Další variantou je pak boxerský souboj s Tysonem Furym, tomu ale brání smlouva s UFC. Není zcela jasné, jaké jsou podmínky, ale Dana White v jednom z rozhovorů zmiňoval, že šampionům je podle speciální klauzule automaticky prodlužována, i když absolvují poslední smluvený zápas jako v případě Francise. Prodloužení je ale pravděpodobně omezeno časově a Ngannou, i s přihlédnutím k aktuálnímu zranění, nevypadá, že by mu vadilo čekat. "V posledních 3 letech jsem bojoval 3krát," pokrčil rameny na tiskové konferenci.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články