Jaký je Jon Jones v těžké váze? "Je strašně silný a má fyzičku, do lap mlátí klidně dvě hodiny a neunaví se," říká jeho sparing parťák

Jaký je Jon Jones v těžké váze? "Je strašně silný a má fyzičku, do lap mlátí klidně dvě hodiny a neunaví se," říká jeho sparing parťák Jon Jones | zdroj: Getty Images

Čeká nás na podzim návrat krále? Podle tréninkového parťáka Jona Jonese teď bývalý šampion nebude mít v těžké váze konkurenci.

Návrat Jona Jonese, nejmladšího šampiona v dějinách UFC a podle mnohých také nejlepšího bojovníka všech dob, se blíží. Podle posledních informací by se měl 24. září utkat se Stipem Miocicem, bývalým králem těžké váhy.

Pro Jona se v heavyweight, tedy váze nad 93 kg, bude jednat o premiéru a je otázkou, v jaké formě po dvou a půl leté pauze nastoupí. Soudě podle jeho instagramového profilu silově rozhodně ztrácet nebude, jak je na tom ale s bojovými schopnostmi? To přiblížil jeden z jeho sparing partnerů - Yorgan de Castro, který do loňského roku startoval v UFC.

"Má 115 kilo, ale je strašně silný. Klíčová u něj ale bude fyzička, tu má velkou. Mlátí do lap dvě hodiny a nezpomalí," prozradil Castro. "Ve sparingu s ním nejste nikdy v pohodě. Pokud se budete cítit dobře v boxu, bude s vámi wrestlovat. Když se budete chtít postavit, pošle vám lokty a kolena. Ne moc lidí tohle v těžké váze zvládne. Každý tam má tvrdé údery, ale málokdo je umí kombinovat s wrestlingem a jiu-jitsu."

Stipe podle Yorgana nebude žádný problém. "Myslím, že Jon Miocice přejede," říká a dodává, že nevidí ani nikoho jiného, kdo by mohl Jonese ohrozit. "Je těžké ho trefit, skvěle pracuje se vzdáleností. Vlastně jsem ho asi ani jednou netrefil. Šel jsem dopředu, ale nikdy jsem ho netrefil. Je záludný, má v repertoáru nějaké techniky, které jsou zatraceně skvělé." Jonovi by prý mohl zatopit jedině někdo s velmi dobrými zemařskými schopnostmi.

Francise by Jones podle Castra vzal na zem a tam ho ukončil na TKO. Dodává ale, že se možná nikdy nestřetnou. "Ngannou bude mimo 9 měsíců kvůli kolenu, a pak bude potřebovat půl roku na přípravu. Jonovi bude už 35 a Francisovi kolik? Myslím, že Jon bude bojovat ještě jednou nebo dvakrát. Říkal mi, že bude bojovat třikrát a pak konec. Ale jestli s Ngannouem bude bojovat, je těžké ho nefavorizovat."

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články