"Je to nová úroveň," pochvaluje si Jones spolupráci se Cejudem, u kterého trénuje na debut v těžké váze

"Je to nová úroveň," pochvaluje si Jones spolupráci se Cejudem, u kterého trénuje na debut v těžké váze Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Nejlepší bojovník potřebuje nejlepší tréninkové partnery. Své síly spojily nejdominantnější šampion UFC a olympijský vítěz v zápase. Těžká divize se má na co těšit. 

V příštím roce se snad už konečně dočkáme návratu kontroverzního, ale stále možná nejlepšího MMA bojovníka a bývalého krále polotěžké váhy, Jona Jonese (26-1).Ten před více než rokem uvolnil svůj šampionský pás a oznámil přesun do těžké váhy, avšak od té doby jsme jej bojovat neviděli.

Navíc si Jon nedokáže odpustit pravidelné skandály mimo oktagon, díky kterým byl donucen odejít ze svého domácího gymu v Jackson-Wink Academy, kde trénoval převážnou část své kariéry. Jeho zatím poslední skandál, kdy byl Jones obviněn z domácího násilí na své snoubence, totiž už nedokázal přehlédnout ani jeho trenér Mike Winkeljohn a Jonesovi zakázal vstup do jeho akademie.

Trenérská legenda objasnila své rozhodnutí v nedávném rozhovoru. “Nedávno jsem s ním mluvil. Řekl jsem mu: 'Jone, jsi jako můj mladší bratr, ale tady je dohoda. Musíš přestat pít a než si dáš život do pořádku, k nám do gymu máš vstup zakázán.' Takže nyní s námi nesmí trénovat, nemůžu jeho chování ignorovat,” prohlásil Winkeljohn.

Bez “domova” však dvanáctinásobný šampion nezůstal moc dlouho. Na sociálních sítích prohlásil, že se přesunul na okraj Albuquerque do Jacksons Acoma MMA, který provozuje bývalý MMA zápasník Nick Urso.

“Chci upřímně poděkovat majiteli tělocvičny Nicku Ursovi a všem z Jackson's Acoma MMA, kteří mi umožnili nazývat jejich tělocvičnu novým domovem. Jsem ohromený tréninkovými podmínkami, je to úžasné místo, které mi dodává energii. Jsem vděčný, že mám skvělé podmínky pro trénink a mohu si užívat sparringy jak s místními, tak se svými tréninkovými partnery.” 

Jones tam začal spolupracovat začal s odborníky na slovo vzatými. Do tréninkového týmu se připojil jeden z nejlepších zápasníků v dějinách bojových sportů - Henry Cejudo. Ten získal v Pekingu zlatou olympijskou medaili v zápase a poté se vrhl na dráhu MMA bojovníka. Jako první zastavil nadvládu Demetriouse Johnsona a stal se šampionem muší váhy UFC. Poté šel ještě dál a vítězstvím nad Marlonem Moraesem ukořistil volný titul v bantamové divizi, čímž se stal dvojnásobným šampionem UFC. Po dvou dalších výhrách se pak odebral do důchodu, ale stále zůstává aktivní a pomáhá v tréninku špičkovým bojovníkům.

S Cejudem trénuje například bývalý šampion Deiveson Figueiredo, v přípravě na titulový zápas pomáhal čínské hvězdě Weili Zhang a nyní spojil své síly i s Jonem Jonesem. Cejudo si získal pozornost svým neotřelým vystupováním a mnozí o něm díky jeho trapným vyjádřením mluví jako o “Cringe Kingovi”. Jedno však Henrymu upřít nelze - je to vynikající atlet, nadaný sportovec a jeden z nejlepších wrestlerů v dějinách bojových sportů. 

Na sociálních sítích Cejudo sdílel příspěvek, ke kterému napsal: “Co dostanete, když spojíte nejlepšího nejlepšího atleta v bojových sportech s nejlepším mistrem smíšených bojových umění? Počkejte a uvidíte.”

"Bones" si svůj nový gym viditelně velmi chválí. 

"Dnes si připadám jako úplný nováček. Jsem z toho úplně vedle. Tohle jsou nové úrovně," napsal na Twitteru.

Dlouho očekávaného návratu se snad dočkáme v příštím roce. Po přesunu do těžké váhy nemyslí na nic jiného, než na titul světového šampiona. O titul nejtvrdšího muže planety, budou v lednu zápasit Francis Ngannou a Ciryl Gane. Jon k tomu vzkázal, že se zápasu nemůže dočkat a prý je pár měsíců od velkého návratu. 

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články