Jon Jones byl zatčen za domácí násilí a ublížení na zdraví

Jon Jones byl zatčen za domácí násilí a ublížení na zdraví zdroj: Profimedia

Sotva byl Jon Jones uveden do síně slávy, dostal se po dalších problémech do zadržovací cely a čeká soud.

Jeden z nejdominantnějších a nejlepších bojovníků historie MMA Jon Jones se opět dostal do křížku se zákonem. Podle informací serveru MMA Fighting byl dnes tento americký fighter zatčen a čelí obvinění z domácího násilí, ublížení na zdraví a nedovolené manipulace s vozidlem.

Jones, jenž je bývalým šampionem polotěžké váhy, byl přitom krátce předtím zvolen do Síně slávy za jeho legendární pětikolovou přestřelku s Alexanderem Gustafssonem, kterou spolu svedli na turnaji UFC 165, a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl nějaké problémy. V rozhovoru dokonce zavtipkoval, že se bude muset snažit před svým debutem v těžké váze dělat více legálně kontroverzních věcí, aby získal nové diváky. V minulosti totiž plnil titulky novin především kvůli svým problémům se zákonem.

„Myslím, že to je něco, v čem jsem v minulosti zrovna nevynikal,“ řekl Jones. „Díváte se třeba na McGregora, který jen tak kecá, a je v tom dobrý. Umí sám sebe hodně dobře prodat. Vždycky jsem se soustředil jen na vítězství. A myslím, že až se vrátím jako těžká váha, tak budu muset dělat více legálně kontroverzních sra*ek, abych prodal trochu více PPV.“

Alexander Gustafsson - Jon Jones Alexander Gustafsson - Jon Jones | zdroj: Getty Images

To se mu ale úplně nevyvedlo, protože momentálně sedí v zadržovací cele a celková kauce na jeho propuštění se vyšplhala na „úctyhodných“ 16 000 dolarů. I kdyby byl navíc nakonec propuštěn, tak bude muset stejně hned zítra ráno dorazit k soudu.

Jones je sice stále nejlepším bojovníkem napříč všemi váhami UFC, ale zároveň patří k nejkontroverznějším osobnostem. V minulosti byl zadržen za nedbalou manipulaci se zbraní, jízdu pod vlivem alkoholu nebo za ujetí od nehody, za což už mu organizace dokonce jednou odebrala pás. Jak se vedení UFC tentokrát postaví k jeho posledním excesům se nejspíše dozvíme v nejbližších dnech.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články