"Těšínský princ" Blachowicz pustil z hlavy souboj s Jonesem, přestup do těžké váhy ale nevyloučil

"Těšínský princ" Blachowicz pustil z hlavy souboj s Jonesem, přestup do těžké váhy ale nevyloučil Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz. | zdroj: Getty Images

Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz dlouho usiloval o souboj s Jonem Jonesem. Chtěl ukázat, že je lepší. Sice ho prý už pustil z hlavy, ale v budoucnu se možná stejně vydá v jeho stopách.

Časy se mění i v UFC. Před usednutím na trůn v polotěžké váze, kde působí také Jiří Procházka, měl polský šampion Jan Blachowicz jedno velké přání, kterým byla konfrontace s tehdejším držitelem pásu a jedním z nejlepších bojovníků historie MMA Jonem Jonesem, jemuž chtěl ukončit jeho dlouhou vítěznou sérii.

Jones se však titulu vzdal a začal se soustředit na těžkou váhu, kde by se měl snad ukázat někdy v průběhu příštího roku. Tento fakt Blachowicz těžko skousával a téměř pokaždé dával najevo veliké zklamání. To už ale, zdá se, nyní není pravda. Janek se připravuje na svojí druhou obhajobu proti Gloveru Teixeirovi a americký bojovník mu podle jeho slov naprosto vypadl z hlavy.

„Myslím, že konverzace o Jonu Jonesovi skončily,“ řekl Blachowicz v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Už nemá smysl o něm mluvit. Nevím. Možná, že už nikdy nebude bojovat a vůbec nezáleží, jestli půjde o těžkou nebo polotěžkou váhu. Opravdu nevím, co bude dělat. Zapomněl jsem na něj. Až teď jste mi Jona Jonese znovu připomněli.“

Jan Blachowicz Jan Blachowicz nadělil Adesanyovi první porážku v MMA kariéře. | zdroj: Profimedia

Blachowicz je nyní se složením své divize spokojený a chválí si především to, že je zde momentálně mnoho mladých a nadějných bojovníků s rozličnými styly, což Poláka motivuje k tomu, aby si dával v gymu ještě více do těla. I tak ale přiznává, že už ho několikrát napadlo, že by mohl získat i druhý titulový pás. Nevyloučil tak možnost přestupu do těžké váhy za Jonesem, což je ale v tuto chvíli hudba daleké budoucnosti.

„Uvidíme, co se stane. Pokud bych šel do těžké váhy, tak bych tam chtěl být šampionem,“ prozradil Blachowicz. „Nešel bych tam jen pro peníze. Pokud něco začnu dělat, tak v tom chci být nejlepší. Takže uvidíme, co se bude dít. Právě teď je moje mysl nastavena pouze na souboj s Gloverem Teixeirou.“

Bylo by určitě zajímavé sledovat, jak by se Blachowiczovi v nejtěžší váze UFC vedlo. Tato divize je totiž momentálně našlapaná opravdu skvělými bojovníky a zdejší šampion Francis Ngannou či jeho nynější vyzyvatel a majitel prozatímního pásu Ciryl Gane by byli pro Jana opravdu velikou zkouškou. K této konfrontaci ale stejně v nejbližší době nedojde, a mnohem pravděpodobnější je varianta, že bude muset "Těšínský princ" hájit svůj trůn proti sousedovi "českému samuraji" Procházkovi.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články