Cormier svému přemožiteli Jonesovi v těžké váze nevěří. Vysvětlil proč

Cormier svému přemožiteli Jonesovi v těžké váze nevěří. Vysvětlil proč Jon Jones vs. Daniel Cormier | zdroj: Profimedia

Dvakrát spolu stanuli uprostřed klece, Cormier pokaždé odcházel jako poražený, přesto svému přemožiteli úspěch ve vyšší kategorii nevěští.

Ve svých zlatých časech patřili k tomu nejlepšímu, co svět bojových sportů dokázal nabídnout. Dominick Cruz o nich dokonce prohlásil, že ukázali dosud nevídanou úroveň smíšených bojových umění. Řeč je o bývalých šampionech polotěžké váhy Danielu Cormierovi a Jonu Jonesovi.

Nesmiřitelní rivalové, dvě naprosto odlišné povahy a především výjimeční zápasníci, kteří spolu dvakrát poměřili síly ve vyhrocených zápasech. Ačkoliv Cormier již ukončil kariéru a dal se na dráhu analytika a komentátora, vždy rád využije příležitost, aby si do svého největšího soka rýpl. Nyní mu věští první porážku v titulovém zápase. 

Odveta se konala o dva roky později a Jones zvítězil ve třetím kolem krásně provedeným high kickem. Po zápase vzdal Cormierovi holt a zdálo se, že rivalitu ukončil.

Výsledek byl ale vzápětí anulován kvůli pozitivnímu dopingovému testu u Jonese, který byl suspendován. V jeho nepřítomnosti na trůn polotěžké divize usedl opět Cormier a po souboji s Oezdemirem se přesunul do těžké váhy, kde sebral titul Stipemu Miocicovi a stal se po McGregorovi teprve druhým dvojitým šampionem v historii UFC.

Po opasku těžké váhy nyní touží i Jones a pokud se konečně domluví s vedením, mohl by naskočit rovnou do souboje o titul. Soupeřem by mu v tom případě byl vítěz hlavního zápasu nadcházejícího turnaje UFC 270, v němž se šampion Francis Ngannou střetne s Cirylem Ganem.

Ngannou disponuje téměř nadlidskou silou, Gane naopak neobvyklým pohybem a rychlostí. Oba mají schopnost ukončit soupeře jednou ranou a takovou sílu Jones nedokáže ustát. Alespoň to si myslí Cormier, který nyní v UFC působí jako komentátor, a predikuje, že Jones titul v těžké váze určitě nezíská.

„Věřím, že Jon Jones bude zápasit o titul v těžké váze, ale šampionem nebude. Prohraje buď s Francisem Ngannouem nebo Cirylem Ganem. Byl mimo oktagon příliš dlouho, navíc v těžké váze je obrovský rozdíl v síle a váze,“ prozradil DC ve svém pořadu DC & RC. „Nejde o to, že by se Jones zhoršil jako bojovník, jen ti kluci jsou na něj moc tvrdí a silní.“

Jones má na věc ale samozřejmě odlišný pohled. V nedávném interview prozradil, v čem má navrch oproti horám svalů, které zápasí v těžké váze.

„Cítím, že má rychlost a všestrannost udělají obrovský rozdíl. Byl jsem zvyklý porážet chlapy, kteří jsou rychlí, skáčou naskočená kolena, kopou highkicky. Těžké váhy mají obvykle jen silný úder. Jsem si jistý, že tam přinesu všestrannost a pohyblivost, což je v této divizi velmi vzácné.“

A ani síla Jonovi zřejmě chybět nebude, protože pravidelně doma v garáži zvedá železo a solidně nabral svalovou hmotu.

 

Zdroje:  mmafighting.com , DC & RC

Nejnovější články