Český voják má políčeno na přemožitele Attily Végha. "Očekávám jen to nejhorší a ještě něco navíc," říká Garba před životním zápasem

Český voják má políčeno na přemožitele Attily Végha. "Očekávám jen to nejhorší a ještě něco navíc," říká Garba před životním zápasem Goran Reljić je novou posilou organizace RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

Červencový turnaj pod záštitou organizace RFA ozdobí Goran Reljić, ostřílený veterán se zkušenostmi z UFC, KSW nebo ACA. V Ostravě ho uvítá “mladá puška” jménem Vojtěch Garba.

“Přijal jsem více soupeřů na turnaj RFA v Ostravě, ale bohužel ani jeden nedopadl,” svěřil se v rozhovoru pro RFA Vojtěch Garba (6-3), který mimo klec už sedmým rokem působí jako voják z povolání. Ženista z Bechyně nicméně nechtěl čekat do dalšího turnaje, právě proto si řekl o Gorana Reljiće (21-9).

Mezi největší úspěchy chorvatského “Ducha” patří titul polotěžké váhy v KSW, pás šampiona navíc vybojoval v duelu s Attilou Véghem, na což promotéři RFA rádi upozorňují. Reljić se však podíval i do jiných organizací, na chvíli zakotvil i v UFC, kde nasbíral jedno vítězství a tři porážky. Za svou kariéru potkal v oktagonu opravdu velká jména, za zmínku stojí třeba Jan Blachowicz nebo Vadim Nemkov. V posledních letech sbírá skalpy v ACA.

Je naprosto evidentní, že pro šestadvacetiletého Garbu je Reljić opravdu velké sousto. S tím ostatně souhlasí i on sám. “Zápas beru určitě jako tu největší kariérní výzvu, předpokládám, že větší už asi nebude,” prohlásil a připomněl, že jde zároveň o šampiona v boji bez rukavic, to aby toho nebylo málo. “Bude strašně tvrdý, strašně se na ten zápas těším.” Mladý český bojovník očekává, že si bude muset projít náročným tréninkem, aby byl na dekorovaného veterána náležitě připraven. “Předpokládám, že příprava bude strašně tvrdá, ani si to nedokážu představit, protože jsem se na takového soupeře ještě nikdy nepřipravoval. Očekávám jenom to nejhorší a ještě něco navíc.”

Na trápení v tělocvičně dohlédne Jakub Müller, který působí také jako uznávaný MMA sudí, v roli rozhodčího se dokonce objevil i v UFC. V rozhovoru ale mluvil z pozice trenéra. “Zápas jsme fakt chtěli. Na jedné straně je to legenda, ale na druhé už má svůj věk, takže je určitě k poražení.” Právě kvůli věkovému rozdílu se snažili domluvit, aby byl zápas vypsán na pět kol, Chorvata totiž chtěli pořádně utahat. Toto přání už jim ale Boris Marhanský nesplnil.

Müller přiznal, že v případě Garby nemusí vymýšlet nic extra, protože to postrádá smysl. “Pro Vojtu je zbytečné mít nějakou taktiku, párkrát jsme to zkusili a zjistili jsme, že vždycky udělá úplný opak toho, co mu řeknu,” prohlásil a dodal, že se snaží zajistit, aby šel do zápasu s perfektní fyzičkou. “Říká se o mně, že jsem sadista,” pochlubil se s odkazem na dění v gymu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Jako velkou výhodu na straně svého svěřence vidí jistou nevyzpytatelnost, jeho chaotické pohyby jsou špatně čitelné, což umí využít. V zápasech většinou akceptuje soupeřův styl, s postojáři se rád přestřeluje, grapplery zase testuje na zemi. Největší zbraní jsou ale razantní údery, které už několikrát zařídily předčasné ukončení zápasu. Garba ostatně ani nepředpokládá, že by výsledek souboje museli stanovit bodoví rozhodčí. “Nebudu počítat s tím, že ten zápas skončí na body, určitě ne.”

Duel Vojtěch Garba vs. Goran Reljić se uskuteční 23. července na ostravském zimním stadionu Poruba. Na akci se ukáže také Leo Brichta, v postojářské bitvě ho vyzkouší Vítězslav Rajnoch, diváci dále uvidí Davida Hoška, Jakuba Benka, Igora Daniše a mnoho dalších. Turnaj lze sledovat na stránkách Realsport.tv.

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články