Volkanovski totálně přejel Hollowaye a obhájil titul. To mu ale nestačí a plánuje útok na lehkou divizi

Volkanovski totálně přejel Hollowaye a obhájil titul. To mu ale nestačí a plánuje útok na lehkou divizi zdroj: Getty Images

Alexander Volkanovski předvedl proti Maxovi Hollowayovi oslnivý výkon a zapsal se tak do historie jako pravděpodobně nejlepší bojovník pérové váhy UFC. Australan ale míří ještě výš a chce titul i v lehké váze.

Na turnaji UFC 276 nás čekalo završení jedné z nejlepších trilogií v historii pérové váhy mezi úřadujícím šampionem Alexanderem Volkanovskim a jeho rivalem a bývalým šampionem Maxem Hollowayem.

Před dvěma roky se v oktagonu potkali poprvé, když tehdy Max obhajoval svůj pás proti Alexovi. Jenže ten jej v pětikolové bitvě poměrně jasné přebodoval a vzal mu šampionský pás. Jejich odveta už tak jasná nebyla a po pěti kolech dalšího skvělého zápasu sice zůstal šampionský pás na bedrech australského bojovníka, ale mnozí viděli těsně vyhrát Hollowaye.

Vzhledem k tomu, že oba poté pérovou divizi důkladně „vyčistili“ a ukázali, že jsou o několik úrovní výše než ostatní bojovníci, bylo jejich třetí střetnutí nevyhnutelné. Tentokrát však Volkanovski nenechal nikoho na pochybách.

Oba borci se ze začátku oťukávali jen lowkicky z přední nohy a chvilku trvalo, než se do sebe pustili i údery. Holloway je výborný boxer a jeho výšková převaha a velké rozpětí mohlo na diváky ze začátku působit jako nezdolatelná překážka pro Volkanovskiho. Jenže australský šampion po chvíli začal zachytávat rytmus svého soupeře a postupem času mu dominoval i v boxerských výměnách.

„Jsem na tebe příliš rychlý,“ vysmíval se Alex svému havajskému soupeři po další dobré kombinaci úderů. A šampion měl pravdu. Svou nižší výšku dokázal bravurně kompenzovat neobyčejnou rychlostí a načasováním úderů.

Volkanovski sice většinu zápasu ustupoval a neútočil, ale každý Hollowayův útok přebíral a byl to on, kdo jej zakončoval tvrdými údery. Jedním z nich dokonce pořádně natrhl Maxovo obočí, ze kterého se začala valit spousta krve a znemožňovala mu výhled.

Zatímco v předchozích zápasech Volkanovski sázel i na své takedowny, tentokrát se o žádný ani nepokusil. Zato Holloway, který viděl, že v postoji to proti australskému rivalovi moc nepůjde, se několikrát pokusil vzít jej na zem, ale Alex jeho pokusy bez větších problémů ubránil a dál hrál svými údery symfonii na Maxův obličej.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený News Stand Media (@newsstandmedia)

Po pěti kolech byly Maxovy původně bílé kraťasy zbarveny do ruda a jeho obličej vypadal jako kdyby jej přejel australský parní válec. O vítězi nebylo pochyb a i když svého rivala nebyl Volkanovski schopný ukončit, ukázal všem, že je pravděpodobně nejlepším bojovníkem v pérové váze všech dob.

To mu ale nestačí a podle všeho plánuje útok na titul i v lehké divizi. „Chci být zaneprázdněný. A nemyslím si, že tahle divize samotná to pro mě může udělat. Chci jít o divizi výš, stát se dvojitým šampionem a být zaneprázdněný v obou divizích. Takže Charlesi (Oliveiro), nebo kdokoliv kdo dostane ten pás (v lehké váze), nemám k vám nic než respekt, ale chci jít nahoru a získat ten status dvojitého šampiona!“ prohlásil Volkanovski. To je určitě obrovská výzva, protože lehká váha je nabitá opravdovými zabijáky, ale australský šampion to podle všeho myslí vážně.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články