Alexander Volkanovski chce respekt, který si zaslouží, a hodlá Hollowaye v odvetě znovu porazit

Alexander Volkanovski chce respekt, který si zaslouží, a hodlá Hollowaye v odvetě znovu porazit Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Australský šampion chce ukázat, že jeho výhra nad Maxem Hollowayem nebyla náhoda a že je na trůnu pérové váhy oprávněně.

 

Alexander Volkanovski připravil v prosinci dlouholetého šampiona UFC, Maxe Hollowaye, o jeho šampionský titul v pérové váze a i přestože zpočátku nebyl nakloněný myšlence, že by měl bývalému šampionovi ihned nabídnout odvetu, nakonec by s ním znovu rád změřil síly.

Volkanovski je velice zajímavým bojovníkem. Má řecko-makedonské kořeny, ale narodil se v Austrálii a brzy se ukázal jeho talent na sporty. Na střední škole dělal wrestling, ale potom přesedlal na rugby, které je v Austrálii obrovsky populární a stal se z něj velice nadějný ragbista. Ve 22 letech jej však učarovalo MMA a od té doby se vydal na cestu bojovníka.

Je téměř neuvěřitelné, že malý cvalík (168 cm), který v dobách své rugbistické kariéry vážil až 97 kg, teď bojuje v pérové váze (do 66 kg). Alexander „The Great“ Volkanovski, jak se mu také kvůli jeho makedonskému původu říká, se ale v MMA uchytil velice dobře a drží si úctyhodné skóre, kdy ze 22 zápasů poznal porážku pouze jednou, a to ještě na začátku kariéry. V UFC si dokázal poradit s takovými jmény jako je Chad Mendes, José Aldo a jeho poslední obětí je právě Max Holloway, kterého Volkanovski udolal v prosinci minulého roku ve skvělé pětikolové bitvě.

V nedávném rozhovoru pro server TMZSports Volkanovski řekl, že by se s Maxem rád utkal znovu a potvrdil tak svoji neohroženost na trůnu pérové váhy:

„Chci tenhle zápas, protože tady není jasný vyzyvatel číslo jedna a myslím, že je skvělým šampionem,“ řekl Volkanovski o Maxu Hollowayovi. „Pro mě to bude největší zápas v mé dosavadní kariéře, abych potvrdil, že jsem opravdu nejlepší pérová váha všech dob a jeden z nejlepších bojovníků všech dob vůbec. Když do toho zápasu půjdu a porazím ho dvakrát v jeho nejlepší formě, lidi mi budou muset dát uznání, které si zasloužím.

„Chci zápasit brzo, v Perthu. Nechci sedět a čekat, až tady bude jasný vyzyvatel. Myslím, že Max si to zaslouží, byl to skvělý šampion. UFC to chce, Australští fanoušci to chtějí. A já si myslím, že všichni ostatní to taky chtějí. Takže očekávám, že k tomu dojde. Zatím není nic naplánované, ani jsme to zatím neprojednávali. Právě mi bylo doktory povoleno zápasit a někteří lidi říkají, jestli to není moc brzo, vrhnout se zpátky do oktagonu. Ale já nechci sedět a čekat moc dlouho a chci ten pás obhájit v Austrálii."

„UFC by mělo být v Perthu 6. června, takže počítám, že se to do té doby zvládne.“

Alex měl na konci rozhovoru taky přímý vzkaz pro havajského bývalého šampiona:

„Nechovám k tobě nic jiného, než respekt, jsi skvělý chlap a všichni tě kvůli tomu mají rádi. A já cítím, že jsme na tom podobně. Oba si zasloužíme respekt. Ale! Opravdu chceš ten zápas? Porazil jsem tě v pěti kolové bitvě a garantuju ti, že se to nezmění. Buďto tě ukončím nebo vyhraju stejným způsobem. Vím, že jsi tvrďák, ale počítám s tím, že tě dokážu ukončit kámo.“

Max Holloway si šanci na svůj ztracený titul pravděpodobně zaslouží. I když objektivně zápas proti Volkanovskému prohrál, přece jen vládl divizi dobré 4 roky a sám, když vyhrál pás nad José Aldem, mu hned nabídl odvetu, ve které jej znovu porazil. Od Alexandra je to tak správná volba a dá se čekat, že se o pás pérové váhy strhne pořádná bitva.

Zdroje:  Youtube TMZ Sport , mmamania.com

Nejnovější články