Pérová váha má nového krále! Volkanovski vzal titul Hollowayovi

Pérová váha má nového krále! Volkanovski vzal titul Hollowayovi Alexander Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Král padl, ať žije král!


Max Holloway vs Alexander Volkanovski

Max Holloway se vrátil z neúspěšného výletu do lehké váhy, zlikvidoval Frankieho Edgara a nyní na něj čekal tvrdý vyzyvatel v podobě Volkanovského. Ten naposledy zlikvidoval Joseho Alda a rozhodně patřil k nejnebezpečnějším Hollowayovým soupeřům.

První kolo začalo opatrně, ale rychle nabralo na tempu. Volkanovski trpělivě zpracovával šampionovu nohu silnými kopy a hrozil neméně silnými údery z protiútoků. Holloway naopak vypadal, že se nemůže nahodit do svého obvyklého tempa. Žádná z ran s ním neotřásla, ale omezoval se na občasné výpady. Druhé kolo jelo v podobném stylu, Volkanovski byl aktivnější s kopy a trefoval se. V druhé polovině ovšem už Holloway působil uvolněněji a začal více řetězit kombinace. Zároveň mu ale začala dělat starosti rozkopaná noha.

holloway volkanovski Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Třetí kolo ale opět vedl v tanci Volkanovski a Holloway se ocitl pod tlakem. Bylo možné, že prohrál tři kola a nyní musel Volkanovského ukončit. Nicméně Holloway nedokázal nahodit svoje tempo. Situace se opakovala a i přes trochu vyšší tempo ve čtvrtém kole a až v pátém dokázal Max bojovat se zvýšenou urgencí a frekvencí. Nicméně to už nestačilo, a tak se Alexander Volkanovski stal novým šampionem pérové váhy a sesadil tak doposud neotřesitelného krále!

Vítěz: Volkanovski – na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články