Američan chtěl zápasit s Procházkou, už si to ale rozmyslel, vedle českého bojovníka prý všichni vypadají blbě

Američan chtěl zápasit s Procházkou, už si to ale rozmyslel, vedle českého bojovníka prý všichni vypadají blbě zdroj: Profimedia

Americký bojovník s přezdívkou "Lví srdce" sice ještě nedávno snil o zápase s Procházkou, teď by ale byl radši, kdyby ho Teixeira porazil a on si s ním mohl dát odvetu o titul.

Američan Anthony Smith ještě nedávno říkal, že by se rád utkal s Jiřím Procházkou, protože to "vypadá jako velká zábava". Prohlašoval také, že by to byl čistý chaos a v přípravě by se ani nemusel na nic konkrétního zaměřovat, protože by šlo spíše o to, kdo v kleci více snese a lépe trefí. Vypadá to však, že svůj názor přehodnotil a raději by teď podruhé nastoupil proti Teixeirovi než proti českému válečníkovi.

"Procházka je prostě osina v zadku. Je jedním z těch chlápků, vedle kterého všichni vypadají blbě. Vypadali byste blbě, i kdybyste ho porazili. Je to chlap, se kterým se špatně bojuje. Je jedním z těch, o nichž víte, že zápas s nimi bude stát za houby. Byla by to zábava, ale musíte si poradit s hodně věcmi, bude toho na vás hodně. S Gloverem už vím, do čeho bych šel, žádná překvapení. Jiří je hodně nepředvídatelný," rozpovídal se "Lionheart" v podcastu Believe You Me.

Fandit tedy bude Gloverovi, kterého proti Jiřímu dokonce favorizuje, protože je prý brazilský veterán lepší skoro ve všech oblastech boje. V ideálním případě by mu pak rád oplatil porážku z roku 2020. Scenář to přitom není úplně nereálný.

Smith po titulu sahal již v roce 2019, tehdy ale nestačil na Jona Jonese a následně po prohře právě s Teixeirou nestačil ani na Rakiče a na čas ze špičky divize vypadl. Krizi se mu ale podařilo zažehnat a není od druhé titulové šance vůbec daleko. Aktuálně má totiž 3 vítězství v řadě, přičemž všechny protivníky ukončil před limitem, díky čemuž se v žebříčku posunul na pátou příčku. Na konci července ho čeká zápas s nebezpečným Magomedem Ankalaevem a pokud by i toho dokázal porazit nějakým působivým způsobem, začalo by se o něm možná hovořit jako o dalším vyzyvateli. Smithovi ale přijde, že jsou už teď dost přehlíženi a například Teixeira vzkázal, že pokud vyhraje, dá si odvetu s Blachowiczem.

"Jestli naše jména alespoň nedají do klobouku, tak budu naštvaný. Minimálně by měli počkat, až se náš zápas odehraje," zlobí se Anthony. Jan Blachowicz si podle něj šanci nezaslouží, protože nad Rakičem vyhrál díky Srbově zranění a předtím s Gloverem prohrál jednoznačně. "Dejte nám šanci si to místo (v titulovém zápase) vybojovat, protože já si myslím, že si ho vybojujeme. Náš zápas bude hodně vyrovnaný, bude ve vysokém tempu a hodně akční. A myslím, že vítěz má na titulák větší právo (než Blachowicz)."

To, co Smith říká, dává smysl. Záležet ale bude i na tom, kdo bude po 11. červnu v polotěžké váze šampionem a situaci můžou samozřejmě ovlivnit také zranění a další faktory.

Zdroje:  Believe You Me podcast

Nejnovější články