Američan Sam Alvey překonal legendárního B.J. Penna, o tenhle rekord ale určitě nestál

Američan Sam Alvey překonal legendárního B.J. Penna, o tenhle rekord ale určitě nestál Sam Alvey | zdroj: Profimedia

Sam Alvey se tento víkend pokusil zvrátit jednu z nejdelších sérií bez vítězství v UFC, bohužel se mu to ale nepovedlo. Jak je možné, že stále nedostal padáka?

Americký veterán Sam Alvey je na první pohled jednoduše rozpoznatelný díky úsměvu od ucha k uchu, který jen výjimečně odkládá. V posledních letech je ale připomínán spíše kvůli jinému faktu, v UFC totiž nevyhrál už přes čtyři roky. Což o to, třeba takový Alexander Gustaffson v oktagonu nezvedl vítězně ruce ještě déle, jenže „Smějící se Sam“ byl mnohem aktivnějším bojovníkem. Před víkendovým turnajem čítala jeho smolná série 8 utkání v řadě, přičemž jen remíza s Da Un Jungem z UFC 254 jej uchránila před pochybným prvenstvím v nejdelší sérii proher v organizaci.

Není tedy překvapením, že se mnozí fanoušci a bojovníci už delší dobu podivují nad tím jak to, že se sympatický Američan stále může pyšnit smlouvou s UFC. Obvykle totiž bojovníci dostávají vyhazov mnohem dříve. Sám Alvey prý už v únoru po prohře s Brendanem Allenem čekal, že od vedení příjde telefon s „padákem“, přestože mu ještě ve smlouvě zbýval poslední zápas. Matchmaker Micka Mynard se mu skutečně ozval, jeho slova ale byla dost překvapující:

Řekl mi, že mluvil s Danou a se všemi ostatními a že je hodně důvodů, proč můžu zůstat v UFC. Zmínil, že jsem vzal hodně fightů, které by ostatní nevzali, na poslední chvíli nebo na druhé straně oceánu. Že jsem vždycky nastoupil a dělal jsem zábavné zápasy a navíc, že je radost se mnou pracovat… že přináším pozitivitu, kterou ostatní bojovníci nemají, a že si toho váží...řekl pak ještě, že doporučují, abych potom odešel do důchodu, ale, že mě ten jeden zápas nechají absolvovat,“ uvedl minulý týden pro podcast Fighter vs. Writer.

Je rozhodně pravda, že si UFC váží bojovníků, kteří mají atraktivní styl a jsou ochotni vzít skoro cokoliv a kdykoliv, a Alvey mezi takové fightery patří, do celé rovnice je však třeba připočíst ještě jeden fakt. Sam byl vždycky nadmíru loajální a měl pro organizaci ty správné názory. To se projevilo nejvíce v roce 2016, kdy se veřejně a velice ostře vymezil proti plánu na zřízení zápasnických odborů. A Dana White na takové věci nezapomíná.

Ať už byl skutečný důvod jakýkoliv, smíšek Sam v neděli nastoupil do klece proti Michałovi Oleksiejczukovi se sebevědomím, že dokáže zvrátit osud a vítězstvím si snad i zajistit další smlouvu: „Těším se na to, až tenhle zápas vyhraju, takže si můžu říct, že jsem vyhrál svůj poslední...a nebudu se dívat na nic, co se stalo předtím.“

Polský ranař byl ale proti a hned prvním úderem zlomil Alveymu čelist. Přestože pak Američan ukázal tvrdost a odolnost, déle než dvě minuty vydržet nedokázal. Připsal si tak už čtvrtou prohru v řadě a svou nevýherní sérii protáhl na 9 zápasů. Tím se odpoutal od legendárního B.J. Penna, jenž na sklonku kariéry nevyhrál osmkrát v řadě, a zajistil si rekord, který se bude jen těžko překonávat.

No k***a, přísahám, že jsem býval dobrý. Někde jsem sešel z cesty, ale moje rodina mě viděla bojovat naživo. Jsem v pohodě, jen moje ego trochu bolí... Byl jsem přesvědčený, že dokážu porazit kohokoliv, kdykoliv. No asi ne. Stejně bych řekl, že na světě není člověk, který tenhle sport dělá raději než já,“ zabilancoval si Sam po zatím poslední tvrdé prohře.

Amerického veterána, který v kariéře dokázal porazit například Rashada Evanse, teď namísto prodloužení smlouvy s UFC čeká operace zlomené čelisti a snad všemi doporučovaný odchod na odpočinek.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sam Alvey (@smilensam)

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články