Brazilský bojovník vytvořil nový rekord UFC, za rámeček si ho ale rozhodně nedá

Brazilský bojovník vytvořil nový rekord UFC, za rámeček si ho ale rozhodně nedá Rafael Alves | zdroj: Profimedia

Nejenže Rafael Alves nesplnil váhový limit svojí kategorie, neprošel by dokonce ani hranicí té vyšší. Jak to vysvětlil? 

Nesplnění váhového limitu potkalo už poměrně hodně MMA bojovníků a ani v UFC se nejedná o nic ojedinělého. Brazilský bojovník perové divize Rafael Alves však při včerejším vážení před víkendovým turnajem UFC Vegas 19 trhal rekordy, když převážil limit o neuvěřitelných 5,2 kilogramů (11,5 liber). Díky tomu okamžitě přišel o zápas proti Patovi Sabatinimu.

A jak je vůbec možné, že mohl Alves nabrat tolik kilo? Sám bojovník se domnívá, že vše bylo způsobeno otravou z jídla a následným neočekávaným doplňováním tekutin, které už tělo za tak krátkou dobu odmítlo pustit ven. 

„Včera jsem jedl lososa a začalo mi být špatně. Zvracel jsem a měl jsem průjem,“ řekl Alves pro server MMA Fighting. „Doktor řekl, že musím pít hodně vody. Zbývaly mi dva kilogramy do udělání váhy, ale jak jsem se napil, tak moje váha vzrostla a zastavila se, takže mi nebylo dovoleno bojovat.“

Alves vše přikládá také tomu, že to měl být velice pravděpodobně jeho poslední zápas v pérové váze. S hubnutím měl totiž problémy už v minulosti. Proto se také do budoucna chystal přestoupit do lehké divize, kde by se shazováním neměl takové problémy. Nyní už je přesvědčený, že do dalšího zápasu naskočí právě v této třídě. I tak ale bude muset pořádně zamakat, protože včerejší číslo by mu nestačilo ani tam.

„Sean Shelby (matchmaker UFC) mi řekl, že nejdůležitější je zdraví,“ prozradil Alves. „Také mi řekl, že se to přede mnou stalo i šampionům a poradil mi, abych už si začal domlouvat boj v lehké váze a vrátil se silnější. Nedovolili mi nastoupit a prý teď za mě hledají nového soupeře. Já už jsem teď soustředěný na lehkou váhu a nic mě nezastaví.“

Je pravdou, že Alves nebyl ani toto vážení jediný, kdo nesplnil váhový limit a spolu s ním převážili další tři bojovníci. Ale nikdo z nich nepřekročil svoji hmotnost takovým enormním způsobem, takže byl Brazilec jediným fighterem, který byl z nadcházejícího turnaje odvolán. Snad si bude příště dávat větší pozor na to, co jí.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články