Ovince Saint Preux nesplnil váhu a navíc schytal od neporaženého Jamahala Hilla tvrdé TKO

Ovince Saint Preux nesplnil váhu a navíc schytal od neporaženého Jamahala Hilla tvrdé TKO Jamahl Hill - Ovince Saint Preux | zdroj: Profimedia

Tento víkend se Ovinci Saint Preuxovi moc nepovedl. Mladý a neporažený Jamahal Hill si na něm vzal cenné vítězství.

Na turnaji UFC Vegas 16 se představil i známý bojovník Ovince Saint Preux, který nastupoval proti mladému nadějnému bojovníkovi, Jamahalu Hillovi. 

Není to tak dávno, co se Ovince Saint Preux pokusil restartovat svoji kariéru a zkoušel štěstí v těžké váze proti Benu Rothwellovi. S tím ale těsně prohrál na split decision, a tak se vrátil do polotěžké váhy, kde v září sestřelil Alonza Menifielda ve druhém kole. Do včerejšího zápasu s Jamahalem Hillem sice OSP převážil o cca 1 kg, ale to pro Hilla nebyla překážka a zápas vzal.

Jamahal Hill ve svojí kariéře ještě nezaregistroval porážku a do každého souboje jde po hlavě. Jeho jízdu bohužel na chvíli zastavilo užívání zakázaných látek. 30. května mu totiž nebylo uznáno vítězství nad Klidsonem Abreu z důvodu pozitivního testu na marihuanu. Po šesti měsíční stopce se tak konečně vrátil zpátky do klece, kde chtěl dokázat, že ze svého umění nezapomněl vůbec nic.

Zápas začal velice opatrně. První dvě minuty jsme mohli vidět pouze lehké oťukávání a okopávání. Tuto počáteční nudu na chvíli přerušil Hill, který slušným kontrem trefil Saint Preuxe na spodek a zatlačil ho až k pletivu. Bohužel to byl do konce prvního kola jediný vážný okamžik.

Ovince Saint Preux - Jonah Hill Ovince Saint Preux - Jonah Hill | zdroj: Profimedia

Ve druhé rundě už se to rozjelo o poznání více. Saint Preux se snažil vysílat tvrdé kopy, ale Hill jim velice úspěšně odolával a sám se soustředil především na rychlé odpovědi svými údery. V půlce tohoto kola se mu navíc povedlo zachytit soupeřovu nohu a položit ho na zem. Saint Preux se sice rychle zvedl, ale Hill využil jeho chvilkové nerovnováhy a začal okamžitě útočit.

Jedna rána střídala druhou a Saint Preux začal být evidentně otřesený. Hill si toho byl dobře vědom a neustával ve své strojové práci. Permanentně vytvářel tlak a střídavými údery dostával svého oponenta u stěny klece do velice těžké situace. Saint Preux sice pořád stál na nohách, ale jeho vědomí už bylo dost mimo, čehož si podle jeho vláčných pohybů všiml i rozhodčí a zápas minutu a půl před koncem druhého kola ukončil. Jamahal Hill tak vyhrál na TKO a prodloužil svoji neporazitelnost i proti velice těžkému soupeři.

"Cítím se vážne dobře. OSP je legenda a byl to opravdu tvrdý test. Ale snažil jsem se být lepší. Držel jsem si svoji disciplínu a dělal to, co mi říkali trenéři. Jen jsem ho mlátil, nic víc nepotřebuji. Nevím jak to jinak popsat. Je to prostě dotek mé osobnosti," popsal své počínání Hill v pozápasovém rozhovoru.

Vítěz: Hill - TKO - 2. kolo (3:37)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články