Benítez svému soupeři daroval čtyři minuty, poté ho skvělým kolenem na žebra naprosto odrovnal

Benítez svému soupeři daroval čtyři minuty, poté ho skvělým kolenem na žebra naprosto odrovnal zdroj: Profimedia

Gabriel Benítez přerušil svojí sérii proher aktivním výkonem a skvěle trefeným kolenem.

Lehká váha. Gabriel Benítez už působí v UFC od roku 2014, takže se dá považovat za stálého bojovníka. Jeho výkony jsou však jako na houpačce, takže neměl šanci se ani jednou porvat o ty nejvyšší příčky. Do dnešního zápasu nastupoval se sérií dvou proher, kterou se snažil zvrátit a přidat vítězství, které by mu zaručilo dlouhodobější kontrakt.

Justin Jaynes je v UFC absolutním nováčkem. Nejdříve zvládl v prvním kole umlátit Franka Camacha, ale následně nezvládl submisi (rear-naked choke), kterou na něj přichystal Gavin Tucker. Momentálně tak tento šampion z organizace WXC nastupoval do tohoto duelu se snahou zvrátit své skóre v pozitivní čísla.

A zápas začal pěkně zostra. Benítez hned ze začátku tvrdým round kickem ukázal, že jeho kopy v tomto duelu rozhodně nebudou pouze na ozdobu. Jaynes se snažil odpovědět kombinací několika úderů, ale na pohyb svého soupeře nestačil.

Benítez svým kroužením kopíroval obvod klece a svou levou nohou stále vysílal nebezpečné a také hodně tvrdé kopy. Jaynes ale nepřestával ve svých ranách pěstí a několik mu jich prošlo přesně na terč. To s Benítezem také jednu chvíli zamávalo, a ještě víc mu zápas znepříjemnilo šťouchnutí do oka (eye poke), které Jaynes udělal spíše omylem.

Ani to však nemělo vliv na finální moment. Benítez totiž přidal na akceleraci a jeho ruce i nohy byly jednu chvíli opravdu všude. A díky tomuto tlaku si také došel pro výhru TKO. Minutu před koncem totiž trefil skvělé koleno na Jaynesova žebra, které bylo z televizního přenosu slyšet až do obýváků. Následné domlacování už bylo zbytečné. Jasná výhra.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @t1mk3y_ufc

Vítěz: Gabriel Benítez - 1. kolo - TKO (4:06)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články