„Opičí král" Jordan Leavitt zvládl svůj debut královsky. Veterána UFC knockoutoval za 23 vteřin brutálním hodem o zem

„Opičí král" Jordan Leavitt zvládl svůj debut královsky. Veterána UFC knockoutoval za 23 vteřin brutálním hodem o zem Wiman - Leavitt | zdroj: Profimedia

Jordan Leavitt si svojí premiéru v UFC neskutečně užil. S Mattem Wimanem práskl o zem a bylo hotovo.

Lehká váha a úvodní zápas hlavní karty. Jordan Leavitt nebyl ve své profesionální kariéře doposud nikdy poražen. Americký bojovník, který je pro svoji ohebnost přezdívaný „The Monkey King“ (opičí král) dnes v noci nastupoval do svého prvního zápasu v UFC. Do této organizace se dostal skrz Dana White’s Contender, kde dokázal hned v prvním kole uškrtit arm-trianglem Joseho Florese.

Matt Wiman patří k naprostým veteránům MMA. K prvnímu zápasu nastoupil už v roce 2004 a v UFC zažil ještě několik průkopníků. Před šesti lety odešel do sportovního důchodu, ale nakonec se vloni vrátil zpátky do oktagonu. Od návratu schytal dvě porážky, což chtěl právě dnes večer proti nováčkovi změnit.

Leavitt ale hned od začátku zabral střed klece a okamžitě se snažil vyhnat soupeře až k pletivu pomocí nízkého kopu. To se mu úplně nepodařilo, a tak se pokusil o takedown. Wiman evidentně podobnou situaci očekával, uklekl a následně na svého oponenta vyskočil a začal se ho držet jako klíště a vše jistil stiskem nohou.

Leavit se ovšem nenechal a se svým soupeřem se prošel přes celý oktagon, aby s ním následně velice silným slamem práskl o zem. Wiman tento tah nečekal a po pádu z celkem velké výšky se praštil do zátylku, což ho okamžitě vypnulo. Rozhodčí raději mezi oba borce vstoupil, ale Leavittovi bylo už v tu chvíli jasné, že zvítězil a ani se nepokoušel o žádné další útoky.

„Tenhle slam jsem trénoval a už jsem ho udělal třikrát. Zachytíte ho za krk a pak s ním takhle prásknete. Opět to zafungovalo a bylo to vážně ošklivé. Bylo to opravdu brutální, ale tohle je prostě sport a já jsem za tuhle výhru šťastný,“ sdělil Leavitt své pocity v pozápasovém rozhovoru.

Vítěz: Jordan Leavitt – KO – 1. kolo (0:23)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články