Youtuber Jake Paul předvedl agresivní výkon a bývalého basketbalistu Robinsona vypnul na konci druhého kola

Youtuber Jake Paul předvedl agresivní výkon a bývalého basketbalistu Robinsona vypnul na konci druhého kola Jake Paul - Nate Robinson | zdroj: Profimedia

Youtuber Jake Paul se mezi čtyřmi provazy ukázal i podruhé ve slušném světle a opět zvítězil.

Víkend byl především ve znamení boxu, protože se proti sobě do ringu postavili k exhibici dvě legendy tohoto sportu – Mike Tyson a Roy Jones Jr. (o jejich zápase si můžete přečís zde). Jako předskokani těmto dvěma legendám, se v ringu představili v USA velice známý youtuber Jake Paul a bývalý basketbalista Nate Robinson. A rozhodně to nebyla jen tak nějaká oťukávaná.

Oba totiž předvedli velice atraktivní zápas, ve kterém jste sice nemohli sledovat učebnicovou techniku, ale za to celkem slušné odhodlání, a především velice hezké KO na konci druhého kola, o které se postaral Jake Paul.

Paul získal první zkušenost v klasickém boxu, když porazil svého internetového kolegu Aliho Al Fakriho (AnEsonGib). Nyní tento (internetový) bojovník nastoupil do svého druhého klání a vypadá to, že se z něj stává solidní boxer, který dělá pro fanoušky dobrou show a ještě umí dát pořádnou ránu.

S Robinsonem to totiž byla útočná bitva, kde ani jeden z oponentů nebral ohled na kardio. Šlo se pouze po hlavě a po rychlém ukončení. Z této frenetické bitky vyšel nakonec lépe Paul, který už v prvním kole nechal Robinsona počítat a naznačil tím, jak se asi bude zápas vyvíjet.

Jake Paul - Nate Robinson Jake Paul - Nate Robinson | zdroj: Profimedia

Ve druhém kole Paul vypálil celkem slušný levý direkt, který byl ale pouze naznačovací, protože vzápětí přilétla zeshora tvrdá levá zadní. Robinson se opět svalil k zemi, ale zvedl se i na podruhé, ačkoliv bylo vidět, že má všeho plné zuby. Toho si všiml také Paul, který ho zahnal do rohu a počkal si, až po něm Robinson vystartuje. To se také stalo a Robinson zaútočil předním hákem, kterému Paul uhnul a zároveň mu dal z ústupu pořádný zadní hák, kterým jej definitivně vypnul. Moc hezký zápas.

Jejich výkon po zápase pochválil i sám Mike Tyson, který si myslí, že se Paul a jemu podobní snaží stále udržet klasický box populárním. "Moje ego říká mnoho věcí, ale realita je taková, že boxerům opravdu hodně pomáhají," řekl Tyson na tiskové konferenci. "Boxeři těmhle klukům opravdu dluží a oni by si zasloužili nějaký pás. Dělají z boxu živý sport. UFC nás kopalo do zadku. Oni teď mají 25 milionů shlédnutí. Box se díky nim vrací."

Pravdou je, že jsme neviděli nějaké učebnicové útoky ani obranu, ale svou otevřeností byl tento zápas atraktivní natolik, že mohl přilakát plno nových fanoušků. Box totiž stále není jen o přetaktizovaných dvanáctikolových bitvách, ale také o tvrdých úderech, pohybu a především (jako všechna bojová umění) o srdci.

 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články