Mike Tyson se po 15 letech znovu vrátil do ringu! S Royem Jonesem předvedli skvělý zápas a v ringu si nic nedarovali

Mike Tyson se po 15 letech znovu vrátil do ringu! S Royem Jonesem předvedli skvělý zápas a v ringu si nic nedarovali zdroj: Profimedia

„Železný“ Mike Tyson a Roy Jones předvedli velice atraktivní zápas a ukázali, že to v sobě stále mají.

Dnešní ráno nám přineslo boxerský zápas legend. Mike Tyson se po 15 letech vrátil do ringu, kde se v „exhibičním“ zápase utkal s Royem Jonesem Jr.

Oficiálně se sice jednalo o exhibiční zápas, který byl měl být koncipován jako trochu tvrdší sparring, ale oba borci nahlas tvrdili, že nejdou spárovat, ale bojovat, a že se toho druhého budou snažit trefit tak tvrdě, jak to jen půjde. Což v případě Mika Tysona může trochu vzbuzovat hrůzu.

Oba borci se na zápas také svědomitě připravovali, takže když vešli do ringu, bylo vidět, že na sobě zamakali. Především Tyson vypadal hodně podobně jako ve svých mladších letech.

O tom, že se nejedná o žádný sparringový zápas nás oba borci přesvědčili hned v úvodních sekundách. Mike Tyson se na Roye Jonese vrhl svým obvyklým stylem a jeho tvrdé rány na Jonesovo břicho byly hlasitě slyšet, což se Jonesovi se to očividně nelíbilo.

Jak Tyson, tak i Jones ukázali, že ze svého boxerského umění nic nezapomněli. Navíc oba ukázali své rozdílné boxerské styly, které byly tak příznačné po celou jejich kariéru. Roy Jones Jr. byl lehký na nohou a snažil se Tysona zasahovat jednotlivými údery z dálky a stahovat se dřív, než by od něj schytal odplatu. Naopak Mike Tyson jel proti Jonesovi svůj klasický „Peekaboo“ styl, kdy jej neustále tlačil, provokoval k útoku a v momentě, kdy na něj Jones zaútočil, uhnul a potrestal jej tvrdými údery, většinou na břicho.

Za krátko se ale ukázalo, že Jonesův styl není ideální pro 51 letého boxera, který už dávno není tak rychlý a jeho fyzička už dávno není tak dobrá, jako v jeho mladých letech. Jeho cílem bylo boxovat na dlouhou vzdálenost, ale to se mu po chvíli už tolik nedařilo a poslední co chtěl, bylo boxovat s „železným“ Mikem na střední vzdálenost, ve které Tyson kraloval. Roy Jones tedy začal Tysona od třetího kola svazovat do klinče, ve kterém sice i tak dostával tvrdé rány na spodek, ale možnost dostat knockout byla výrazně menší.

Mike Tyson byl naopak znovu ve svém živlu. Klinčování s Jonesem se mu sice tolik nelíbilo, ale do každé rány dával sto procent a o přestávkách mezi koly bylo vidět, že si celou atmosféru vyloženě užívá.

Zápas nakonec skončil remízou, ale bylo jasné, že Roy Jones Jr. většinu zápasu tahal za kratší konec, a že lepším bojovníkem byl Mike Tyson. I tak byli ale oba borci s výsledkem spokojeni a bylo vidět, že (hlavně v případě Tysona), nezáleží tolik na výsledku, ale na skutečnosti, že se vrátil ke svému milovanému sportu.

V pozápasovém rozhovoru se komentátor zeptal, jestli je Mike Tyson s výsledkem spokojený:

„Jsem s tím v pohodě,“ odvětil Tyson.

„Myslíš, že jsi vyhrál?“ zeptal se komentátor

„Jo, ale jsem v pohodě s remízou.“

„Proč?“

„Proč? Protože jsem pobavil publikum, divákům se to líbilo,“ řekl Mike Tyson.

Roy Jones Jr. sice tolik s remízou spokojený nebyl, ale i ten ji vzal nakonec rád:

„Ne, nikdy se nespokojím s remízou. Ale tenhle chlap je tak silný… Když vás udeří, a je jedno jestli hlavou, pěstma, do břicha, to je jedno… všechno to bolí. Myslím, že jsem dostatečně boxoval z dálky, ale jsem v pohodě s remízou.“

Jones ale očividně nesdílel nadšení z boje tolik jako Tyson a do dalšího představení v ringu se asi nebude úplně hrnout: „Mike říkal, že by to rád udělal znovu, ale já nevím..."

„Každý miluje Mika, já ho miluju taky, ale je to něco jiného nechat si od něj dát rány. Takže si promluvím s rodinou a uvidím, jak se na to tváří oni,“ řekl Jones o svém dalším možném boxerském zápasu.

„Vypadal jsi dost unaveně, vybraly si ty úder do břicha svoji daň?“ zeptal se komentátor Roye Jonese.

„Ty údery do břicha si rozhodně vybraly svoji daň. Jsou dělány proto, aby tě unavily, každý dobrý bojovník to ví. A já jsem to věděl taky. Myslel jsem si, že mám pořádné břišáky, ale asi to nestačilo.“

Do toho se vložil Mike Tyson a hezky podpořil svého soupeře:

„Vzal jsi ty ráno skvěle a šel jsi dál jako nic. Vzal jsi to, vím, že jsem tě udeřil několika dobrými údery a ty jsi to vzal skvěle. A to já respektuju.“

Mike také řekl, že tento jeho comeback určitě nebyl posledním, a že jej v ringu uvidíme znovu:

„Jsem zvyklý boxovat tříminutové kola a teď mi ty dvouminutové připadaly jako tříminutové. Jsem ale šťastný, že jsem tohle mohl udělat těším se, až si to zopakuju. Takže chceš znovu boxovat? Absolutně! On bude na tom turnaji taky (ukázal na Roye Jonese).“

„Každý má nějaký plán, dokud nedostane ránu. Tys taky nějakou ránu dostal, jaký to na tebe mělo efekt?“ zeptal se komentátor Tysona

„Jel jsem podle plánu „B“ – dal jsem mu tu ránu zpátky,“ odpověděl vtipně Tyson.

„Hodně lidí si myslelo, že by se ti mohlo něco stát. Měl jsi sám strach?“ otázal se moderátor Roye Jonese. Do toho se vložil Mike, když se smíchem řekl: „Já jsem nebojoval 15 let, on nebojoval jen 2 nebo 3 roky, proč se nikdo nestará o to, že mně by se mohlo něco stát?“

Zápas legend rozhodně nezklamal a oba bojovníci ukázali, že v sobě pořád mají bojovný oheň. Navíc je dost pravděpodobné, že brzy znovu uvidíme Mika Tysona v ringu, protože po zápase celý zářil a z jeho očí bylo vidět, že za těch 8 kol znovu omládl.

Zdroje:  Triller

Nejnovější články