Jonathan Pearce s Kaiem Kamakou předvedli nádherný zápas nahoru a dolů, vše ukončilo TKO na konci druhého kola

Jonathan Pearce s Kaiem Kamakou předvedli nádherný zápas nahoru a dolů, vše ukončilo TKO na konci druhého kola Jonathan Pearce - Kai Kamaka | zdroj: Profimedia

Jonathan Pearce a Kai Kamaka III. ukázali, proč jsou mladí bojovníci v pérové váze považováni za jedny z nejatraktivnějších.

Pérová váha. Jonathan Pearce patří ke skvělým mladým postojářům, což dokazují také jeho statistiky. Z devíti výher hned sedm vyhrál pomocí KO nebo TKO. Není proto divu, že se se podobným výkonem, kdy ve třetím kole vypnul Jacoba Rosalese, dostal skrz DWCS až do UFC. Zde měl do dnešního večera odbojovaný jediný zápas, ve kterém dostal ochutnat vlastní medicínu. Joe Lauzon ho umlátil po pouhé minutě a půl.

Kai Kamaka III., který v UFC čekal na své třetí představení, je hrdým Havajanem. Patří však k divácky nepříliš oblíbeným taktickým bojovníkům, kteří v oktagonu většinou nepředvádí atraktivní styl, ale jde jim především o to, aby si připsali vítězství. O tom také svědčí fakt, že z osmi výher urval sedm na body.

Utkání začalo zlehka. Kamaka zabral střed oktagonu a zaútočil tvrdým round kickem, ale poté přešel do defenzivy a spíš odrážel útoky soupeře. Pearce pečlivě kroužil a sázel především na své delší paže, kterými několikrát nebezpečně vypálil. Tomu Kamaka udělal přítrž úspěšným takedownem. Na zemi se však nic neudálo a zanedlouho se duel vrátil do postoje. Po chvilce oťukávání předvedl úspěšný strh také Pearce, který ihned zaútočil na záda, ale ani z tohoto pokusu nakonec nebylo vůbec nic.

Druhé kolo začalo úplným opakem toho prvního. Pearce zabral prostředek klece a zaútočil nepříjemným naskočeným kolenem, které ale nemělo potřebnou razanci. Tu měl až následný takedown, který byl úspěšný. Následoval už dobře známý atak na záda, kterému ale Kamaka znovu skvěle odolal a opět se vrátil na nohy.

Kai Kamaka III - Jonathan Pearce Kai Kamaka III - Jonathan Pearce | zdroj: Profimedia

Následovala minuta otevřeného boje, kdy se borci pustili do celkem slušné pěstní přestřelky, které ale něco chybělo. Proto Pearce při prvním okamžiku využil situace a opět s Kamakou prásknul o zem, a navíc mu na zemi trefil hlavu. Poté se pokusil o škrcení (rear naked choke), ale jeho oponent se skvěle bránil. Pearce ho tak trefil loktem přímo na hlavu a snažil se o další submisi, ale ani ta nevyšla.

Nakonec to byl Kamaka, kdo se dostal z back mountu a následně se vyšvihnul zpátky do postoje. To se Pearcovi vůbec nelíbilo a trefil ho zvedákem, ze kterého přešel do dalšího strhu. Na zemi se spustila pěkná mela. Pearce totiž málem skončil v gilotině, ze které se ale včas vyvlékl a zvládl se dostat Kamakovi na záda, odkud mu začal pouštět kladiva na hlavu. V tu chvíli Kamaka rezignoval a úderům nechal volný průběh. Toho si všiml také rozhodčí, který zápas ukončil. Nádherná podívaná.

Vítěz: Jonathan Pearce - TKO - 2. kolo (4:28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články