Neporaženému Američanovi Baezovi se nedařilo odolného Japonce ukončit v postoji, tak ho vzal na zem a bylo hotovo

Neporaženému Američanovi Baezovi se nedařilo odolného Japonce ukončit v postoji, tak ho vzal na zem a bylo hotovo zdroj: Profimedia

Vypadá to, že v UFC roste nová hvězda. Miguel Baeza uhájil svoji neporazitelnost a za svůj výkon opět vykasíroval bonus 50 tisíc dolarů.

Ačkoliv jména Takashi Sató a Miguel Baeza zřejmě většině fanoušků nic neřeknou, už z pohledu na statistiky bylo jasné, že nás čeká zajímavý souboj ve welterové váze. Oba měli v UFC zatím po 2 vítězstvích, která získali TKO před limitem. Zatímco se však Američan Baeza mohl pyšnit dokonalým rekordem 9-0, Sató už hořkost porážky poznal a do souboje nastupoval s bilancí 16-3 (2-1 v UFC).

Sató před příchodem do UFC válčil v domácí organizaci Pancrase, kde to dopracoval až k titulovému zápasu. Glaico Franca se mu však ve 4. kole dostal do zad a donutil ho odklepat. Z druhé porážky v kariéře se Takashi rychle oklepal a rychlé KO nad Mattem Vailem mu otevřelo dveře do UFC. A tam japonský bojovník dostál své pověsti knockoutéra, když zničil Bena Saunderse. Následně ale nestačil na Belala Muhammada, který znovu ukázal, že Sató je nesmírně odolný, ale mezery má v boji na zemi. Zápasy ale začínají v postoji, nováček Jason Witt tak v červnu padl dřív, než se stačil o takedown vůbec pokusit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFCANZ (@ufcanz)

Baeza se do nejslavnější MMA organizace dostal skrze show Dana White's Contender Series, v níž šéf UFC hledá nové talenty. S pouhými 6 zápasy na kontě na body porazil zkušenějšího Victora Reynu a svým výkonem si vysloužil smlouvu. Premiéru si odbyl v říjnu loňského roku a předvedl velice vyspělý technický výkon, když Aldanu zničil vytrvalými calf-kicky. V dalším zápase ho sice veterán Matt Brown trochu zaskočil, ale Baeza se dokázal vzpamatovat a nakonec mnohem zkušenějšího soka sestřelil k zemi dobře načasovaným levým hákem, za což dostal bonus za výkon večera.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ufcmaniacs (@ufcmaniacs)

Zápas začal v pomalejším tempu. Sató udržoval vzdálenost a čekal na vhodnou příležitost pro výpad k útoku. Baeza trpělivě kroužil podél oktagonu a nikam nespěchal. Japonský bojovník zápasí z opačného gardu s pravou nohou vepředu, což Američanovi ztěžovalo používání jeho oblíbených calf-kicků, jimiž by svému soupeři postupně omezil pohyblivost. Přesto právě Baeza těžil z opačného postavení Satóa víc a posílal mu na střed těla tvrdé kopy ze zadní nohy. Oba však spíše vyčkávali a do žádných větších akcí se nepouštěli. Až minutu před koncem trefil Američan v klinči pěkné koleno do hlavy a když se mu Takashi vysmýkl, zasáhl ho ještě zadním direktem.

O tempu kola svědčí i poměr úderů, který vyzněl 19:8 pro Baezu. Sató si uvědomoval, že první kolo prohrál a do druhého tedy vstoupil aktivněji. Stále však všechno sázel na jednu kartu a doufal, že soupeře trefí svojí levačkou. To mu sice v mnoha předešlých zápasech vyšlo, ale Baeza si na ni dával pozor a sám začal být aktivnější, navíc útoky dobře mixoval. Zřejmě si ale byl vědom, že Japonce v postoji jen tak neukončí, a tak ho zkusil vzít na zem. Tam Satóa brzy chytil do trianglu a donutil ho odklepat.

Pro Baezu to bylo první vítězství submisí v kariéře. Přestože má černý pás v brazilském jiu-jitsu, 7 ze svých 10 soupeřů ukončil T/KO údery či kopy. Nyní tedy ukázal, že se s ním musí počítat i na zemi a připsal si do sbírky další bonus za výkon večera. Celkem hlasitě navíc zaklepal na dveře TOP 15 welterové divize. Zdá se, že nám tu tedy roste nová hvězda a bude zajímavé sledovat proti komu ho UFC postaví příště.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC News (@ufc._.updates)

Vítěz: Miguel Baeza, 2. kolo 4:28 submise (arm triangl)

Nejnovější články